Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Dorsvloer Vol Confetti

  Verfilming van de gelijknamige bestseller van Franca Treur, over een 12-jarig meisje dat opgroeit in een strenggelovig boerengezin in Zeeland.

  Meer informatie

 • Lezing Over Nuri Bilge Ceylan

  Lezing over regisseur Nuri Bilge Ceylan, die eerder dit jaar de Gouden Palm won met zijn film WINTER SLEEP. Door Dana Linssen, hoofdredacteur van De Filmkrant en recensent bij NRC.

  Meer informatie

 • Le Grand Cahier

  Een dertienjarige tweeling wordt in 1944 door hun moeder naar het platteland gebracht om de verschrikkingen van de oorlog in de stad te ontlopen. Hongaarse film gebaseerd op de roman ‘Het dikke Schrift’ van Ágota Kristóf.

  Meer informatie

 • Clouds Of Sils Maria

  Op het hoogtepunt van haar carrière wordt een actrice (gespeeld door Juliette Binoche) gevraagd voor een reprise van het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Intrigerend Frans drama.

  Meer informatie

 • Die Frau Des Polizisten

  In deze strak gestileerde film ontrafelt Philip Gröning – bekend van de kloosterdocumentaire INTO GREAT SILENCE – de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lezing over Gouden Palm – winnende regisseur

De première van Gouden Palm-winnaar WINTER SLEEP vormt voor Lumière een mooie aanleiding voor een speciaal programma rond regisseur Nuri Bilge Ceylan. Op donderdag 18 september om 19.30 vindt er een lezing plaats over deze unieke filmmaker door Dana Linssen, hoofredacteur van De Filmkrant en recensent voor NRC. Kaarten kosten € 5,-  Lees meer...

WO1Maastricht - above us all

Van september t/m november vinden er in de Maastrichtse culturele instellingen bijzondere evenementen plaats rondom de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

In Lumière starten we met een eenmalige vertoning van de nieuwe, experimentele speelfilm (in 3D) van de Limburgse filmmaker Eugenie Jansen, bekend van o.a. 'AKKERS VAN MARGRATEN'. Haar film ABOVE US ALL gaat over de indirecte uitwerking die de Eerste Wereldoorlog heeft op een modern migranten-gezin in het Belgische stadje Ypres. Eugenie Jansen is zelf exclusief bij de voorstelling aanwezig. Op woensdag 17 september, 19.30.
 

Let's go Lumière!

Het zal niemand ontgaan zijn, Lumière gaat verhuizen! Het duurt nog een tijdje , maar we nemen onze bezoekers nu al graag mee op dit avontuur. Vanaf deze week is onze speciale website online, met daarop informatie over Lumière op de nieuwe locatie.

Klik hier voor deze nieuwe website (ook bereikbaar via letsgolumiere.nl)

het matinee-seizoen is weer begonnen

Het matinee-seizoen is weer begonnen! Dat wil zeggen dat we behalve ´s avonds vanaf nu ook weer films vertonen op de woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen. 

Op woensdag en zondag zijn we geopend vanaf 13.30, de andere dagen om 15.30.