Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Victoria

  De intense Duitse thriller VICTORIA volgt een Spaans meisje en vier Duitse kerels tijdens een opwindende en wilde nacht in Berlijn. De film won de belangrijkste Duitse filmprijzen en bestaat uit één take van 134 minuten (!).

  Meer informatie

 • X And Y

  Ontroerende Britse speelfilm over een zeventienjarig wiskunde-genie, de bijzondere relatie met zijn leraar en zijn eerste liefde tijdens de Internationale Wiskunde Olympiade.

  Meer informatie

 • Jauja

  Delicate en raadselachtige roadmovie waarin Viggo Mortensen zijn weggelopen dochter zoekt in de wildernis van Zuid-Amerika. Werd in Cannes bekroond als beste film uit het programma-onderdeel Un Certain Regard.

  Meer informatie

 • Irrational Man

  Joaquin Phoenix en Emma Stone schitteren in de nieuwe zomerse tragikomedie van Woody Allen over een filosofieprofessor die in een existentiële crisis verkeert.

  Meer informatie

 • Amy

  Overweldigend ontvangen documentaire over het korte maar hevige leven van de Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Eenmalig: Gaspar Noé's LOVE

Maandag de 31e, slechts één keer te zien in Lumière: LOVE, de nieuwe hyper-seksuele film van aartsprovocateur Gaspar Noé (IRRÉVERSIBLE). De film volgt een jonge Amerikaan die naar Parijs is gekomen om films te maken en daar een relatie begint met een jonge kunstenares. Al spoedig besluiten ze om ook hun mooie buurmeisje uit te nodigen voor hun seksuele avonturen. Lumière vertoont - gelukkig maar - de 2D-versie van de film.