Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Maryland

  Sfeervolle, claustrofobische thriller over ex-Special Forces soldaat Vincent die terugkomt uit Afghanistan en kampt met posttraumatische stress. Met o.a. Matthias Schoenaerts en Diane Kruger.

  Meer informatie

 • Virgin Mountain

  Aandoenlijke IJslandse tragikomedie over Fúsi, een veertigjarige uitdijende beer van een vent die nog bij zijn moeder woont. Grote winnaar van het Tribeca Film Festival.

  Meer informatie

 • He Named Me Malala

  Documentaire gebaseerd op de autobiografie van de nu achttienjarige Malala Yousafzai, het Pakistaanse meisje dat voor de rechten van meisjes opkwam en daarvoor in 2012 door de Taliban in haar hoofd werd geschoten.

  Meer informatie

 • A Perfect Day

  De geest van M*A*S*H waart rond in deze energieke zwarte komedie over een allerminst perfecte dag in het leven van een groep hulpverleners in Bosnië in 1995.

  Meer informatie

 • Corn Island

  De geest van de Russische grootmeester Andrej Tarkovski waart rond in het adembenemend mooie CORN ISLAND, een Georgisch drama over een oude man die samen met zijn kleindochter maïs verbouwt.

  Meer informatie

 • Son Of Saul

  De gruwelen van de concentratiekampen werden zelden zo intens fysiek in beeld gebracht als in SON OF SAUL, het compromisloze filmdebuut van László Nemes. In Cannes werd de film onderscheiden met de Grote Prijs van de Jury.

  Meer informatie

 • Le Tout Nouveau Testament

  God bestaat echt en hij woont in Brussel met vrouw en kind. Maar: hij is wel een enorme klootzak die het de mensen voortdurend lastig maakt. Zijn dochter Ea komt daarom in opstand.

  Meer informatie

 • The Postmans White Nights

  Beeldschoon portret van een geïsoleerde gemeenschap in de Russische wildernis waar de geest van het vroegere Sovjettijdperk nog rondwaart.

  Meer informatie

 • Youth - La Giovinezza

  n de nieuwe film van Paolo Sorrentino (LA GRANDE BELLEZZA) schitteren Michael Caine en Harvey Keitel als twee oude vrienden die in een luxe resort in de Alpen terugkijken op hun leven.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

virgin mountain

Het Parool ★★★★
'Prachtige Tragikomedie.'
NRC Handelsblad ★★★★
'Zachtaardig protret van een enorme man.'
De Filmkrant ★★★★
'Innemend aandoenlijk'
De Volkskrant
'De IJslandse Aanmodderfakker.'

 

CADEAUSTRESS? GEEF EEN CINEVILLEPAS MET KORTING CADEAU!

Ook dit jaar heeft Cineville weer een speciale Sinterkerst&Nieuw aanbieding. De Cinevillepas geef je al vanaf twee maanden à 35 euro. Met Cineville geef je je lover/neef/collega/moeder toegang tot meer dan 100 films per week in 37 filmtheaters door het land. Lees meer op cineville.nl/feest

de pers over Son Of Saul

Het Parool ★★★★★
'aangrijpend'
De Volkskrant ★★★★★
'Grensverleggend meesterwerk'
NRC ★★★★★
'meesterlijk debuut'
AD ★★★★★
'een baanbrekende film'

Nu te zien: de kleine prins

Ontroerende animatiefilm voor het hele gezin gebaseerd op de de filosofische en poëtische bestseller LE PETIT PRINCE van Antoine de Saint-Exupéry.
Nederlands gesproken versie van de regisseur van KUNG FU PANDA, die met een breed scala aan animatietechnieken de verschillende werelden in de film ingenieus tot leven wekt.  ...meer info