Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Vincent - première met Q+A Barbara Sarafian

  De Vlaamse steractrice Barbara Sarafian is vrijdag 28 oktober aanwezig bij de exclusieve avant-première van VINCENT en beantwoordt al je vragen.

  Meer informatie

 • Een Echte Vermeer - in aanwezigheid van cast + crew

  Een Echte Vermeer avant-première in aanwezigheid van regisseur Rudolf van den Berg en actrices Dewi Reijs en Lize Feryn

  Meer informatie

 • Heimat Eine Deutsche Chronic

  Veertig jaar Lumière wordt gevierd met een reprise van de eerste HEIMAT-cyclus, met zijn speelduur van 892 minuten de langste, maar misschien ook wel de mooiste film die we ooit hebben vertoond.

  Meer informatie

 • L' Economie Du Couple

  Terwijl Marie en Boris officieel zijn gescheiden, wonen ze nog steeds samen in het door Boris gerenoveerde appartement. In deze claustrofobische setting ontvouwt zich een genuanceerd drama vol pijnlijke momenten.

  Meer informatie

 • Genius

  Genius vertelt het verhaal van Max Perkins, die als redacteur bij uitgeverij Scribner de werken van legendarische schrijvers als Thomas Wolfe, Ernest Hemingway en F. Scott Fitzgerald overzag.

  Meer informatie

 • Three Generations

  Three Generations is een ontroerende film over de identiteit van een jonge tiener en de kracht van een liefdevolle familie.

  Meer informatie

 • Hell Or High Water

  Moderne western vol misdaad, angst en geweld, maar ook een drama over broederliefde.

  Meer informatie

 • La Fille Inconnue

  Als Jenny, een jonge huisarts, op een avond de deurbel negeert, heeft dit verstrekkende gevolgen.

  Meer informatie

 • Tonio

  Het leven van Adri en Mirjam verandert drastisch als hun 21-jarige zoon Tonio overlijdt aan de gevolgen van een aanrijding.

  Meer informatie

 • Fuocoammare

  De winnaar van de Gouden Beer in Berlijn is een beklijvende documentaire over Lampedusa, haar inwoners en de vluchtelingen die er dagelijks aanspoelen.

  Meer informatie

 • As I Open My Eyes

  De achttienjarige Farah, diploma van de middelbare school op zak en met cijfers die een studie medicijnen mogelijk maken, wil niets liever dan zingen in de band met haar vriendje.

  Meer informatie

 • Florence Foster Jenkins

  Hartverwarmende biopic van Stephen Frears over het opzienbarende verhaal van de New Yorkse erfgename Florence Foster Jenkins die ervan droomde operazangeres te worden ondanks dat ze een vreselijk valse zangstem had.

  Meer informatie

 • Captain Fantastic

  Drama omtrent een familie die ver van de beschaving leeft. Een familietragedie dwingt ze hun paradijs te verlaten en de confrontatie met de echte wereld aan te gaan.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lumière is verhuisd naar Bassin 88 - iedere dag open vanaf 11:00u

Lumière is verhuisd naar het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. Iedereen is van harte welkom op onze nieuwe locatie: Bassin 88. Bekijk het filmprogramma. Ons gloednieuwe restaurant is elke dag vanaf 11:00 uur geopend voor lunch en diner. Bekijk onze menukaart.

de pers over la pazza gioia

★★★★ Het Parool - 'Virzi overwint de clichés met een diep begrip voor de strubbelingen van zijn personages.'
★★★ VPRO Cinema - 'Gedurfde combinatie van humor en tragiek.'
★★★ de Volkskrant - 'de echte ster van de film is ontegenzeglijk Bruni Tedeschi, die zich volop kan uitleven als de manische, egocentrische, gekmakend charmante Beatrice.' Lees meer...

Lumière Cinema * Café * Restaurant vacature

Per medio september zijn wij voor het gloednieuwe café-restaurant in ons toekomstige filmtheater op zoek naar Afwassers (M/V) voor 1 of 2 avonden per week.

Steun Lumière. Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Als je wil weten hoe je ons daarbij kunt helpen en wat er voor jou in zit (o.a. een jaar lang gratis naar de film!) kijk dan op -> www.koopeenstoel.nu