Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Birdman

  Wervelende nieuwe film van Alejandro González Iñárritu, waarin een acteur op zoek naar artistieke erkenning zich gedwongen ziet zijn privéleven op de rails te krijgen en te strijden tegen zijn kwelgeest, superheld "Birdman".

  Meer informatie

 • Gluckauf

  Avant-première van deze veelbesproken Limburgse speelfilm. Regisseur Remy van Heugten gaat na afloop van de voorstelling in gesprek met het publiek.

  Meer informatie

 • Il Capitale Umano

  Vlijmscherp sociaal drama over twee Italiaanse families uit heel verschillende klassen die met elkaar verbonden worden door de aanrijding van een fietser door een auto.

  Meer informatie

 • 10.000 Km

  Één jaar, twee computers, twee geliefden en een oceaan die hen scheidt. Spaans liefdesverhaal in het tijdperk van de moderne technologie.

  Meer informatie

 • Nightwatching

  Filmmaker Peter Greenaway laat zijn extravagante licht schijnen op de totstandkoming van Rembrant’s De Nachtwacht. Eenmalige voorstelling in aansluiting op een Studium Generale-lezing over het onderwerp op 22 januari.

  Meer informatie

 • Gone With The Wind

  Extra voorstelling van de opnieuw gerestaureerde klassieker.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Premières van het IFFR live in Lumière

Het Internationaal Film Festival Rotterdam (IFFR) introduceert een uniek internationaal live cinema evenement: IFFR Live. Vijf films die in première gaan tijdens het festival worden tegelijkertijd vertoond in diverse Europese filmtheaters, waaronder Lumière Cinema. Bovendien kunnen bezoekers via twitter direct na afloop deelnemen aan een Q&A-sessie met de filmmakers, en zo op afstand het festivalgevoel ervaren. Lees meer...