Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Above Us All 3D

  Nieuwe, experimentele speelfilm (in 3D) van de Limburgse filmmaker Eugenie Jansen, over de indirecte uitwerking die de Eerste Wereldoorlog heeft op een modern migranten-gezin in het Belgische stadje Ypres.

  Meer informatie

 • Die Frau Des Polizisten

  In deze strak gestileerde film ontrafelt Philip Gröning – bekend van de kloosterdocumentaire INTO GREAT SILENCE – de duistere kant van liefde, verlangen, macht en schaamte. Eenmalige voorstelling.

  Meer informatie

 • Clouds Of Sils Maria

  Op het hoogtepunt van haar carrière wordt een actrice (gespeeld door Juliette Binoche) gevraagd voor een reprise van het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Intrigerend Frans drama.

  Meer informatie

 • A Most Wanted Man

  De nieuwe film van Anton Corbijn - tevens één van de laatste films met de dit jaar overleden Philip Seymour Hoffman - is een intelligent gestructureerde thriller, gebaseerd op een boek van John Le Carré.

  Meer informatie

 • Kreuzweg

  In veertien scènes, verwijzend naar de veertien kruiswegstaties, wordt in KREUZWEG het dramatische verhaal verteld van een meisje wier leven volledig in het teken staat van Jezus.

  Meer informatie

 • Magic In The Moonlight

  Woody Allen’s nieuwe komedie speelt zich af aan de Franse Rivièra in de jaren '20. We volgen een meester-illusionist die probeert een charmante jongedame te ontmaskeren die beweert een spiritueel medium te zijn.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Let's go Lumière!

Het zal niemand ontgaan zijn, Lumière gaat verhuizen! Het duurt nog een tijdje , maar we nemen onze bezoekers nu al graag mee op dit avontuur. Vanaf deze week is onze speciale website online, met daarop informatie over Lumière op de nieuwe locatie.

Klik hier voor deze nieuwe website (ook bereikbaar via letsgolumiere.nl)

WO1Maastricht - above us all

Van september t/m november vinden er in de Maastrichtse culturele instellingen bijzondere evenementen plaats rondom de herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

In Lumière starten we met een eenmalige vertoning van de nieuwe, experimentele speelfilm (in 3D) van de Limburgse filmmaker Eugenie Jansen, bekend van o.a. 'AKKERS VAN MARGRATEN'. Haar film ABOVE US ALL gaat over de indirecte uitwerking die de Eerste Wereldoorlog heeft op een modern migranten-gezin in het Belgische stadje Ypres. Eugenie Jansen is zelf exclusief bij de voorstelling aanwezig. Op woensdag 17 september, 19.30.
 

het matinee-seizoen is weer begonnen

Het matinee-seizoen is weer begonnen! Dat wil zeggen dat we behalve ´s avonds vanaf nu ook weer films vertonen op de woensdag-, donderdag-, vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddagen. 

Op woensdag en zondag zijn we geopend vanaf 13.30, de andere dagen om 15.30.