Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Beyond Sleep

  De onverfilmbaar geachte roman van W.F. Hermans' NOOIT MEER SLAPEN, over een helse zoektocht in Noorwegen, is nu toch op het witte doek te zien, geregisseerd door Boudewijn Koole (KAUWBOY).

  Meer informatie

 • An

  De eenzame, middelbare Sentaro runt een slecht lopend cafeetje waar hij dorayaki's serveert, kleine pannenkoekjes met een vulling van zoete bonen. Alles verandert na de komst van een keukenhulp.

  Meer informatie

 • Much Loved

  MUCH LOVED schetst het leven van Noha, Soukaine en Rnada, drie exclusieve prostituees in Marrakech in een tijd waarin vrouwenrechten in de Islamitische wereld heftig debat uitlokken.

  Meer informatie

 • Cemetery Of Splendour

  Betoverende, dromerige film over soldaten die aan een mysterieuze slaapziekte lijden, geregisseerd door de Thaise grootmeester Apichatpong Weerasethakul (UNCLE BOONMEE WHO CAN RECALL HIS PAST LIVES)

  Meer informatie

 • Francofonia

  Deze uitdagende bespiegeling over de relatie tussen (kunst)geschiedenis, oorlog, macht en cultureel erfgoed doet denken aan Sokurov’s eerdere huzarenstuk THE RUSSIAN ARK (2002). Dit keer staat het Louvre centraal.

  Meer informatie

 • D'Ardennen

  Een verhaal over twee broers, een meisje en een lijk. Het begint als familiedrama en eindigt als misdaadthriller.

  Meer informatie

 • The Revenant

  In de nieuwe film van Alejandro González Iñárritu (BIRDMAN, BABEL) neemt Leonardo DiCaprio het op tegen de oerkracht van de Noord-Amerikaanse wildernis, beren en Tom Hardy.

  Meer informatie

 • Spotlight

  Meeslepende verfilming van het waargebeurde verhaal over het onderzoek van een groep journalisten van The Boston Globe naar een pedofilieschandaal in de plaatselijke katholieke kerk.

  Meer informatie

 • Problemski Hotel

  Rauwe, maar hilarische bestseller PROBLEMSKI HOTEL van Dimitri Verhulst, die nu door Manu Riche verfilmd is.

  Meer informatie

 • Janis Little Girl Blue

  Documentaire over de legendarische blueszangeres Janis Joplin.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

de pers over AN

★★★★ NRC
'Het nauwlettender waarnemen van je eigen omgeving is het eigenlijke onderwerp. Menig bezoeker zal bij het verlaten van het filmtheater met frisse blik naar een boom kijken.'
★★★ de filmkrant
'Naomi Kawase bewijst in An dat je elkaar in de keuken, tijdens het weken van rode bonen, leert kennen. Lees meer over AN.

de pers over MUCH LOVED

★★★★ de Volkskrant​
'Much Loved gaat over een schemerwereld die officieel niet mag bestaan; alle ophef over de film bewijst dat des te meer.'

★★★★ VPRO Cinema
'Blijkbaar zo levensecht dat Marokko de film verbood (louter op basis van de trailer).'

Lees meer over MUCH LOVED.

de pers over BEYOND SLEEP

★★★★ de Volkskrant
'Beyond Sleep, twee weken geleden de openingsfilm van het 45ste International Film Festival Rotterdam, is ondanks een wat stroeve start een geslaagd, invoelbaar en op enkele momenten zelfs meeslepend portret van een verwarde en verdwaalde ziel, sterk gespeeld door Reinout Scholten van Aschat.'

Lees meer over BEYOND SLEEP.

 

 

de pers over CEMETERY OF SPLENDOUR

★★★★★ NRC
'Dat zijn films steeds weer tot de grote meesterwerken van onze tijd behoren, is omdat ze je steeds weer op beelden en verhalen trakteren die inventiever, vrolijker en dieper zijn dan je had kunnen dromen.'

Lees meer over CEMETERY OF SPLENDOUR.

The best of IDFA on tour

Op zondag 21 februari vertoont Lumière Cinema een selectie documentaires die vorig jaar vertoond zijn op het prestigieuze IDFA-festival in Amsterdam. Een buitenkans, want veel van de films worden na het festival niet meer vertoond in de Nederlandse bioscopen. Het programma start om 14.00 uur en kaarten voor het volledige programma kosten € 25,- . Lees meer over The Best of IDFA on Tour.

de pers over the revenant

★★★★★ NRC
'Een bijna fysieke onderdompeling in een wereld van modder, bloed en ijs, waar kou tot het bot snijdt.'

★★★★ de Volkskrant
'Trucage is in The Revenant van zo'n hoog niveau dat het onzichtbaar wordt. Een meesterstuk is het.'

Lees meer over THE REVENANT.