Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Leviathan

  Met zijn vierde speelfilm levert de Rus Zvyagintsev (THE RETURN,) opnieuw een meesterwerk af. Via de lotgevallen van automonteur Kolia schetst hij een inktzwart beeld van het huidige corrupte Russische platteland.

  Meer informatie

 • St Vincent

  Feelgood-komedie over een cynische brompot (Bill Murray) die in de middaguurtjes voor het twaalfjarige zoontje van zijn alleenstaande buurvrouw zorgt.

  Meer informatie

 • Pride

  Britse hitfilm die sociaal geëngageerd drama vakkundig weet te combineren met komedie. In het Engeland van de jaren 80 gaan stakende mijnwerkers en homo-activisten een bondgenootschap aan.

  Meer informatie

 • Wild Tales

  Bioscoop-hit uit Argentinië met zes op zichzelf staande zwart-komische verhalen waarin heel gewone mensen tot het uiterste gedreven worden.

  Meer informatie

 • Het Leven Volgens Nino

  Simone van Dusseldorp (KIKKERDRIL) levert opnieuw een bijzondere familiefilm af, waarin dit keer de vriendschap tussen kind en dier centraal staat. Openingsfilm Cinekid 2014.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

The hitchcock touch

EYE organiseert dit jaar een retrospectief gewijd aan de meest invloedrijke regisseur aller tijden: Alfred Hitchcock. Lumière vertoont drie hoogtepunten: REAR WINDOW, NORTH BY NORTHWEST en de film die Hitchcock zelf als zijn beste beschouwde: SHADOW OF A DOUBT. De films zijn drie opeenvolgende woensdagen te zien. De voorstelling van SHADOW OF A DOUBT wordt voorafgegaan door een lezing (30 min.). Lees meer.

de pers over under the skin

De mysterieuze speelfilm UNDER THE SKIN kon op overweldigende kritieken rekenen:
★★★★★ "Hallucinant en nachtmerrieachtig" (DE VOLKSKRANT)
★★★★★ "niet alleen de meest buitenaardse sciencefictionfilm ooit gemaakt, ook een van de beste" (VPRO GIDS)
★★★★ ".. combineert surrealisme briljant met naturalistische beelden van desolate Schotse hooglanden en steden". (NRC)