Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Tussen 10 en 12

  Twee agenten zijn op weg om een familie een bericht te brengen dat hun leven voorgoed zal veranderen. De politieauto raakt steeds voller met familieleden. ★★★★ ""...ongelooflijk ontroerend debuut" (DE VOLKSKRANT)

  Meer informatie

 • La Famille Belier

  Hartverwarmende Franse tragikomedie over een doof boerengezin dat in rep en roer raakt als de enige horende dochter een zangcarrière wil beginnen.

  Meer informatie

 • Ik Ben Alice

  Opmerkelijke documentaire waarin drie oude, alleenstaande vrouwen bezoek krijgen van de sociale zorgrobot Alice: een zestig centimeter hoge robot met een mensachtig gezicht.

  Meer informatie

 • Frank

  Prettig absurde tragikomische film over een beginnend toetsenist die op tournee mag met een experimentele popband onder leiding van zanger Frank, die om onduidelijke redenen altijd een gigantisch masker draagt.

  Meer informatie

 • Le Dernier Coup De Marteau

  De dertienjarige Victor groept op in een trailerpark aan de Zuid-Franse kust. Zijn moeder is ernstig ziek en zijn vader, een dirigent, weet niets van zijn bestaan af.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

The best of go short on tour

Compilatie van korte films uit het programma van Go Short: International Short Film Festival Nijmegen, het jaarlijkse hoogtepunt voor de korte film in Nederland. Met recente korte fictie-­, animatie-­, kunstfilms en documentaires. De films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld.

Kijk hier voor meer informatie.

de pers over the look of silence

Zoals verwacht geeft ook de Nederlandse pers torenhoog op van de onthutsende documentaire THE LOOK OF SILENCE, filmmaker Joshua Oppenheimer's thematische vervolg op zijn bekroonde THE ACT OF KILLING.
★★★★★ "Films die debat aanwakkeren, niet alleen in Indonesië"  (NRC)  ★★★★★ "...verstild, maar niet minder indrukwekkend." (DE VOLKSKRANT) ★★★★★ "Adembenemend, op een buitengewoon beklemmende manier." (DE TELEGRAAF)