Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Brozer

  Vier zussen komen bij elkaar omdat bij een van hen kanker is vastgesteld. De rol van een van hen wordt gespeeld door Leonoor Pauw, die tijdens het draaien van de film zelf terminaal ziek was en in mei 2013 overleed.

  Meer informatie

 • Gemma Bovery

  Eenmalige avant-première! De komst van een jong Brits echtpaar zet het leven van een bakker in een ingeslapen dorpje in Normandië op zijn kop. Luchtige nieuwe film van Anne Fontaine (COCO AVANT CHANEL).

  Meer informatie

 • Winter Sleep

  Voor zijn contemplatieve nieuwe film - eerder dit jaar winnaar van de Gouden Palm in Cannes - liet de Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan zich inspireren door drie korte verhalen van Anton Tsjechov.

  Meer informatie

 • Monk With A Camera

  De kleinzoon van oud-Vogue-hoofdredacteur Diana Vreeland werd boeddhistisch monnik, maar stort zich nog één keer in de glamoureuze wereld van de fotografie. Onderdeel van Boeddhistisch Film Festival 2014.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

WO1Maastricht - 7th heaven

Dit najaar vinden er ook in Maastricht bijzondere evenementen plaats rondom de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. 
In Lumière is op zondagmiddag 5 oktober om 14.00 eenmalig het klassieke, en schitterend vormgegeven melodrama 7th Heaven te zien, die bovendien live van een nieuwe soundtrack wordt voorzien door filmcomponist, muzikant (en Volkskrant-recensent) Kevin Toma.