Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • The Sense of an Ending

  Intelligent Brits drama gebaseerd op de gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde roman van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes. Een fascinerend verhaal over ouder worden, herinneringen, jaloezie en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.

  Meer informatie

 • King of the Belgians

  ‘Tragiek en kolder versmolten tot een pareltje’, zo omschreef dagblad De Morgen deze roadmovie over de Belgische koning die vanuit Istanbul over land moet terugreizen om zijn koninkrijk te redden.

  Meer informatie

 • Dubbelspel

  Een zinderende schets van de Curaçaose samenleving rond een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dat vier mannen iedere zondag spelen. Totdat het spel een dramatische wending neemt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion.

  Meer informatie

 • Little Men

  Ontroerend en ingetogen microportret van een jongensvriendschap tussen de dertienjarigen Jake en Tony. Als hun vriendschap verstoord dreigt te raken door een conflict tussen hun ouders, sluiten ze een pact om niet meer te praten.

  Meer informatie

 • Raving Iran

  Rauwe documentaire over twee jongens uit Iran die dromen van een carrière als techno-dj.

  Meer informatie

 • The Circle

  Thriller over een jonge vrouw die een baan accepteert bij The Circle, een technologiebedrijf dat privacy als een vorm van diefstal ziet. Gebaseerd op de gelijknamige Orwelliaanse roman van Dave Eggers.

  Meer informatie

 • Sami Blood

  Ontroerend drama over de positie van de Sami - de Lappen - in Zweden, gezien door de ogen van een Sami-meisje. Prachtig debuut van regisseur Amanda Kernell, gebaseerd op het levensverhaal van haar Sami-grootmoeder.

  Meer informatie

 • I Am Not Your Negro

  I AM NOT YOUR NEGRO verbeeldt het onafgemaakte boek REMEMBER THIS HOUSE van de Afro-Amerikaans schrijver James Baldwin over zijn vermoorde vrienden Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers.Verteld door Samuel. L. Jackson.

  Meer informatie

 • Django

  Historisch drama over de oorlogsjaren van Django Reinhardt, de muzikale legende en grondlegger van de Jazz Manouche.

  Meer informatie

 • Song To Song

  Impressionistisch relatiedrama van Terrence Malick (THE TREE OF LIFE, BADLANDS) gesitueerd tegen de achtergrond van de muziekscene van Austin.

  Meer informatie

 • El Ciudadano Ilustre

  Zwarte komedie waarin een schrijver na decennialange afwezigheid terugkeert naar zijn geboortestad.

  Meer informatie

 • Alone In Berlin

  Een Duits echtpaar voert in 1940 een tweepersoons propagandaoorlog tegen de nazi’s. Als de Gestapo hen op het spoor komt, begint een kat-en-muisspel dat het effect van hun acties nog versterkt. Hoe lang duurt het totdat ze gepakt worden?

  Meer informatie

 • The Other Side Of Hope

  In zijn bekende minimalistische stijl vertelt Kaurismäki een verhaal over de vriendschap tussen een Syrische vluchteling en een restauranteigenaar. Een droogkomische film over gewone mensen met compassie.

  Meer informatie

 • 20th Century Women

  Ontroerend en hartverwarmend portret van een alleenstaande, kettingrokende moeder die haar zoon zo goed en zo kwaad als het kan door de puberteit probeert te loodsen.

  Meer informatie

 • Get Out

  De Afro-Amerikaanse komiek Jordan Peele neemt in deze horror komedie het sluimerende racisme van de blanke Amerikaanse middenklasse genadeloos op de hak.

  Meer informatie

 • Lady Macbeth

  Victoriaanse tragedie over de strijd van een jonge vrouw tegen de heersende conventies in het Engeland van de 19de eeuw.

  Meer informatie

 • Demain Tout Commence

  Feelgoodfilm met publiekslieveling Omar Sy (INTOUCHABLES). Flierefluiter Samuel krijgt op een ochtend van een vrouw baby Gloria in zijn handen gedrukt. Zij zegt dat Gloria van hem is en gaat ervandoor.

  Meer informatie

 • Manchester By The Sea

  Winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij over diens vroegrijpe tienerzoon krijgt toegewezen.

  Meer informatie

 • Lion

  Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

  Meer informatie

 • Hotel De Grote L

  Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, moet de twaalfjarige Kos samen met zijn drie zussen hun familiehotel aan zee uitbaten. Familiefilm gebaseerd op het met de Zilveren Griffel bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper.

  Meer informatie

 • Raafje Met De Rode Sok 4+

  De winter komt eraan, dus de dieren in het bos zijn hun wintervoorraad aan het aanleggen. Maar niet allemaal. Raafje met de rode sok scheurt met zijn zeepkist door het bos en doet wedstrijdjes met zijn vriendje Eddie Beer. Tot hij tegen de voorraad aanrijdt.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

za 27 mei - KING OF THE BELGIANS regisseur PETER BROSENS te gast

Een koning die naar huis wil, en het liefst elke dag kebab. Benieuwd waar de Vlaamse regisseur Peter Brosens de inspiratie voor zijn geestige absurdistische scenes vandaan haalt? As. zaterdag is hij te gast bij Lumière! Na de vertoning van zijn nieuwe film KING OF THE BELGIANS gaan we met de regisseur in gesprek. Voertaal: Engels.

★★★★ de Volkskrant 'Prachtige roadmovie over een verscheurd België, Balkan en Europa.' ★★★★ NRC 'King of The Belgians bevat enorm geestig absurdisme.'  Meer info & tickets.

de pers over Ascent

★★★★★ NRC 'In Ascent komt via 600 foto's de Japanse berg Fuji tot leven. Ondertussen klinken de intense herinneringen van een Japanse man en een westerse vrouw. Het resultaat is overweldigend.' 
★★★★ Het Parool 'Ascent is een uiterst prikkelende reis naar de top én een dito reis door de tijd en het bewustzijn.'
★★★★ de Volkskrant '… een heerlijk hypnotiserende ervaring voor wie zich eraan overgeeft.'

Meer info & tickets.

 

de pers over I AM NOT YOUR NEGRO

★★★★ De Limburger - 'Een fascinerend portret van een man die nooit een blad voor de mond nam.'
★★★★ de Volkskrant - 'I Am Not Your Negro is een bitter, dwingend betoog, dat toch begeestert. 
★★★★★ Het Parool - 'Een superieure aanvulling in het vaak moeizame debat over wit privilege, white fragility, segregatie en racisme.' 
Tijden & tickets I AM NOT YOUR NEGRO.