Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Hell Or High Water

  Moderne western vol misdaad, angst en geweld, maar ook een drama over broederliefde.

  Meer informatie

 • La Fille Inconnue

  Als Jenny, een jonge huisarts, op een avond de deurbel negeert, heeft dit verstrekkende gevolgen.

  Meer informatie

 • Tonio

  Het leven van Adri en Mirjam verandert drastisch als hun 21-jarige zoon Tonio overlijdt aan de gevolgen van een aanrijding.

  Meer informatie

 • La Danseuse

  Het levensverhaal van de Amerikaanse danseres Loïe Fuller, ooit de gevierde ster van de Folies Bergères.

  Meer informatie

 • Fuocoammare

  De winnaar van de Gouden Beer in Berlijn is een beklijvende documentaire over Lampedusa, haar inwoners en de vluchtelingen die er dagelijks aanspoelen.

  Meer informatie

 • As I Open My Eyes

  De achttienjarige Farah, diploma van de middelbare school op zak en met cijfers die een studie medicijnen mogelijk maken, wil niets liever dan zingen in de band met haar vriendje.

  Meer informatie

 • Florence Foster Jenkins

  Hartverwarmende biopic van Stephen Frears over het opzienbarende verhaal van de New Yorkse erfgename Florence Foster Jenkins die ervan droomde operazangeres te worden ondanks dat ze een vreselijk valse zangstem had.

  Meer informatie

 • Bacalaureat

  Indrukwekkende moraalvertelling van Cristian Mungiu (4 MAANDEN, 3 WEKEN & 2 DAGEN) over een arts die de toekomst van zijn dochter probeert veilig te stellen, maar in een web van corruptie verstrikt raakt. Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.

  Meer informatie

 • Captain Fantastic

  Drama omtrent een familie die ver van de beschaving leeft. Een familietragedie dwingt ze hun paradijs te verlaten en de confrontatie met de echte wereld aan te gaan.

  Meer informatie

 • La Pazza Gioia

  Lekker wegzwijmelen bij Toscaanse landschappen in dit komisch drama over de vriendschap tussen twee vrouwen die, op zoek naar geluk, samen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lumière is verhuisd naar Bassin 88 - iedere dag open vanaf 11:00u

Lumière is verhuisd naar het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. Iedereen is van harte welkom op onze nieuwe locatie: Bassin 88. Bekijk het filmprogramma. Ons gloednieuwe restaurant is elke dag vanaf 11:00 uur geopend voor lunch en diner. Bekijk onze menukaart.

de pers over la pazza gioia

★★★★ Het Parool - 'Virzi overwint de clichés met een diep begrip voor de strubbelingen van zijn personages.'
★★★ VPRO Cinema - 'Gedurfde combinatie van humor en tragiek.'
★★★ de Volkskrant - 'de echte ster van de film is ontegenzeglijk Bruni Tedeschi, die zich volop kan uitleven als de manische, egocentrische, gekmakend charmante Beatrice.' Lees meer...

Lumière Cinema * Café * Restaurant vacature

Per medio september zijn wij voor het gloednieuwe café-restaurant in ons toekomstige filmtheater op zoek naar Afwassers (M/V) voor 1 of 2 avonden per week.

Steun Lumière. Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Als je wil weten hoe je ons daarbij kunt helpen en wat er voor jou in zit (o.a. een jaar lang gratis naar de film!) kijk dan op -> www.koopeenstoel.nu