Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Victoria

  De intense Duitse thriller VICTORIA volgt een Spaans meisje en vier Duitse kerels tijdens een opwindende en wilde nacht in Berlijn. De film won de belangrijkste Duitse filmprijzen en bestaat uit één take van 134 minuten (!).

  Meer informatie

 • X And Y

  Ontroerende Britse speelfilm over een zeventienjarig wiskunde-genie, de bijzondere relatie met zijn leraar en zijn eerste liefde tijdens de Internationale Wiskunde Olympiade.

  Meer informatie

 • Irrational Man

  Joaquin Phoenix en Emma Stone schitteren in de nieuwe zomerse tragikomedie van Woody Allen over een filosofieprofessor die in een existentiële crisis verkeert.

  Meer informatie

 • Amy

  Overweldigend ontvangen documentaire over het korte maar hevige leven van de Engelse jazz- en soulzangeres Amy Winehouse.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

mia madre met dubbele ondertiteling

Vanaf donderdag vertonen we de Italiaanse film MIA MADRE dagelijks met tweetalige ondertiteling: Nederlands én Engels, waarbij iedere taal één regel tekst krijgt. Met dit experiment wil Lumière inspelen op de vraag van het snel groeiende internationale publiek. We zullen bij bezoekers van de film peilen hoe de tweetalige ondertiteling bevalt. Meer informatie is te vinden in dit persbericht ( PDF).