Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Neon Bull

  NEON BULL geeft een blik in het leven van een traditioneel rodeogezelschap in het noordoosten van Brazilië. Een film over Latijns-Amerikaans machismo, moderniteit, traditie en de snelle veranderingen in de Braziliaanse samenleving.

  Meer informatie

 • Kiki, El Amor Se Hace

  Erotische ensemblekomedie over seks, liefde en relaties. Een ode aan de liefde in een sexy Madrid in augustus.

  Meer informatie

 • Absolutely Fabulous - The Movie

  Het turbulente leven van Eddie en Patsy, in de jaren ‘90 te zien in de gelijknamige BBC-serie, gaat door op het witte doek.

  Meer informatie

 • The Family Fang

  Komedie over Annie en Baxter, een broer en zus die getekend zijn door hun jeugd in een gezin van fanatieke performancekunstenaars. Met Nicole Kidman.

  Meer informatie

 • Suburra

  Bloedstollende thriller over de laatste acht dagen voor de totale ineenstorting van een maffioos bouwplan in het door corruptie gedomineerde Rome.

  Meer informatie

 • The Red Turtle

  Hartverscheurende en spannende animatiefilm van de Nederlandse Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit (FATHER AND DAUGHTER, 2000). Winnaar van de Speciale Prijs Un Certain Regard in Cannes 2016.

  Meer informatie

 • The Man Who Knew Infinity

  Indringende historische film over de autodidacte briljante wiskundige Srinivasa Ramanujan die opgroeit in het arme Indiase Madras, maar wordt toegelaten op de prestigieuze universiteit van Cambridge.

  Meer informatie

 • The Neon Demon

  Barokke thriller van Nicolas Winding Refn (DRIVE, ONLY GOD FORGIVES) over het ambitieuze model Jesse dat naar L.A. verhuist en stuit op een groep jaloerse vrouwen.

  Meer informatie

 • Casper En Emma Op Safari

  Het beroemde duo Casper en Emma is weer te bewonderen in een nieuw avontuur, waarbij ze samen met de knuffels mevrouw Konijn en Welpje naar Afrika gaan.

  Meer informatie

 • Race

  Biopic over de iconische Afro-Amerikaanse atleet Jesse Owens die in 1936 vier gouden medailles won tijdens de Olympische Spelen in nazi-Duitsland.

  Meer informatie

 • Ma Loute

  Burleske komedie gesitueerd aan de Franse Kanaalkust in 1910. Verschillende toeristen zijn op mysterieuze wijze verdwenen, waarna inspecteur Machin en zijn scherpzinnige assistent Malfoy op onderzoek uitgaan.

  Meer informatie

 • Een Man Die Ove Heet

  Deze onweerstaanbare tragikomedie - een groot kassucces in thuisland Zweden - schetst de levensloop van een oude mopperkont die zijn vrouw heeft verloren.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

de pers over NEON BULL

★★★★ de Volkskrant - 'De surrealistische beelden van de lichamen van mens en dier beklijven. Er is een fenomenaal goede seksscène, de dansscènes zijn betoverend, maar eigenlijk is de erotiek overal.'
★★★★ NRC - 'Eigenlijk is Neon Bull niet te classificeren. Het is deels documentaire, deels surrealistische fictie. En het is vooral een film waarin alles in wording en beweging is.'
Lees meer over NEON BULL.

de pers over Absolutely fabulous: the movie

★★★ de Volkskrant - ´Het blijft een genot om Joanna Lumley te zien als Patsy. Ook van Jennifer Saunders, die als Eddie uit een taxi rolt, krijg je niet snel genoeg.´
★★★ NRC -´De Ab Fab-film is er voor de nostalgie.´
★★★ De Limburger - ´Edina en Patsy halen het onderste uit champagnefles.´
Lees meer...

de pers over suburra

★★★★ de Volkskrant - ´Een minder vaardige filmer zou de personages in 'Suburra' laten verzuipen, maar regisseur Stefano Sollima maakt er een meeslepend drama van.´
★★★★ NRC - ´Knap hoe economisch Sollima zoveel personages profileert en hoe dwingend de aanvankelijk fladderende verhaallijnen samenkomen.´

Lees meer over SUBURRA.

Lumière Cinema * Café * Restaurant vacatures

Per medio september zijn wij voor het gloednieuwe café-restaurant in ons toekomstige filmtheater op zoek naar keuken- en bedieningsmedewerkers: Medewerker bediening (M/V) 2 diensten (avond/middag) - Zelfstandig werkend kok (M/V) 38 uur p/w - Afwassers (M/V) voor 1 of 2 avonden per week.

de pers over the neon demon

★★★★ VPRO Cinema - 'kleurrijke combinatie van horror- en coming-of-age film'
★★★★ www.filmkrant.nl - 'de meest gestileerde en extravagante film die we dit jaar in de bioscoop zullen zien'
★★★ de Volkskrant - 'Als toeschouwer weet je in The Neon Demon al snel niet meer wat echt is en wat niet.'
Lees meer over THE NEON DEMON.

de pers over the red turtle

★★★★★ de Volkskrant - 'De vervagende grenzen tussen dood en leven, mens en dier, waar en onwaar moedigen je aan je ratio te laten varen en te kijken als een kind.'
★★★★★ het Parool - 'Animatiefilm The Red Turtle is een poëtische parel.'
★★★★ NRC - '...wroeging, wanhoop, berusting en vertrouwen.. Het is een klein wonder dat zulke complexe gevoelens uit zulke simpele lijnen ontspruiten.'  Lees meer over THE RED TURTLE...

Steun Lumière. Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Als je wil weten hoe je ons daarbij kunt helpen en wat er voor jou in zit (o.a. een jaar lang gratis naar de film!) kijk dan op -> www.koopeenstoel.nu

Verwacht