Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Wild

  Na jaren roekeloos geleefd te hebben neemt een jonge vrouw (Reese Witherspoon) het besluit een hachelijke trektocht te maken door de natuur aan de Amerikaanse oostkust.

  Meer informatie

 • Erbarme Dich

  Muziekdocumentaire van Ramón Gieling over de betekenis van de Matthäus Passion en de invloed ervan op het werk en leven van kunstenaars, schrijvers en componisten.

  Meer informatie

 • Zurich

  Zangeres Wende Snijders maakt haar speelfilmdebuut in ZURICH, de nieuwe road movie van Sacha Polak (HEMEL, NIEUWE TIETEN).

  Meer informatie

 • Turist

  Wanneer de vader van een gezin tijdens de skivakantie oog in oog komt te staan met een lawine, kiest hij voor zijn eigen hachje. Dat neemt zijn vrouw hem niet in dank af. Bijtende satire, oogstrelend verpakt.

  Meer informatie

 • Selma

  Het waren de belangrijkste gebeurtenissen in de strijd om rassengelijkheid: de reeks protestmarsen onder leiding van Martin Luther King. De Hollywood-verfilming is oprecht en uitermate meeslepend.

  Meer informatie

 • Foxcatcher

  Psychologisch drama rondom de destructieve relatie van een excentrieke miljonair en twee Olympische worstelkampioenen. Met komiek Steve Carell in een opvallend serieuze, Oscar-genomineerde rol.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

In focus: Roy Andersson

In de aanloop naar de première van A PIGEON SAT ON A BRANCH... vertoont Lumière eenmalig twee eerdere films van de zwartgallige Zweedse humorist Roy Andersson. De drie films kunnen losjes als een trilogie worden beschouwd maar zijn prima onafhankelijk van elkaar te volgen. Lees hier een uitgebreid artikel over het werk van deze opvallende filmmaker. De films zijn deze week ma. t/m wo. om 19.30 in Lumière te zien. Programma(PDF).

Special: Marc Chagall

Op zondagmiddag 29 maart vindt in Lumière eenmalig een speciale voorstelling plaats over de veelzijdige kunstenaar Marc Chagall. Op het programma staat een bijzonder live-concert met Russische liederen door accordeonist Oleg Fateev, de Braziliaanse percussionist Simone Sou en teksten van schrijfster Sandra Geller. Ook zal de documentaire CHAGALL: A LA RUSSIE, AUX ÂNES ET AUX AUTRES worden vertoond. Lees meer...