Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Summer 1993

  Delicaat coming of age-drama over de zesjarig Frida die na het overlijden van haar ouders van Barcelona naar haar oom en tante op het Spaanse platteland verhuist. Winnaar van de prijs voor de beste debuutfilm tijdens het filmfestival in Berlijn.

  Meer informatie

 • Wakefield

  Howard Wakefield zet zijn leven op pauze. Hij trekt zich terug op de zolder van zijn garage, van waaruit hij ziet hoe zijn familie en de rest van de wereld reageert op zijn verdwijning. Gebaseerd op een verhaal van E. L. Doctorow, met een prachtige hoofdrol van Bryan Cranston (BREAKING BAD).

  Meer informatie

 • La Mort De Louis XIV

  Jean-Pierre Léaud – icoon van de Franse nouvelle vague – vertolkt de mythische Zonnekoning Louis XIV in deze weelderige, schilderachtige film over de dood van een van de grootste vorsten die Frankrijk gekend heeft.

  Meer informatie

 • Viceroy's House

  Weelderig historisch drama over de laatste Britse onderkoning Lord Mountbatten die India naar onafhankelijkheid moet leiden. India gaat echter gebukt onder spanningen tussen moslims, hindoes en sikhs die ook hun invloed hebben op de vijfhonderd bedienden in het Viceroy-paleis.

  Meer informatie

 • Louise En Hiver

  In prachtige aquarelkleuren schetst de Franse animatiefilm LOUISE EN HIVER het beeld van een wijze, oudere vrouw die terugkijkt op haar leven terwijl ze een winter op een verlaten strand doorbrengt.

  Meer informatie

 • Donkeyote

  Ontroerende film over een eigentijdse Don Quichot die op 73-jarige leeftijd de meer dan 3000 kilometer lange Trail of Tears wil gaan lopen, in het gezelschap van een koppige ezel.

  Meer informatie

 • Una

  Provocatief psychologisch drama over de rusteloze Una, die als tienermeisje een seksuele relatie had met Ray, een volwassen man, die daarvoor in de gevangenis belandde. Vijftien jaar later zoekt ze hem op, op zoek naar antwoorden.

  Meer informatie

 • La fille de Brest

  Dit waargebeurde verhaal over het gevecht van de energieke longarts Irène Frachon tegen een farmaceutisch bedrijf doet denken aan de film ERIN BROCKOVICH: de strijd voor rechtvaardigheid van de eenling tegenover een machtige en op winst beluste tegenstander.

  Meer informatie

 • Retour En Bourgogne

  Met RETOUR EN BOURGOGNE schetst Cédric Klapisch (L'AUBERGE ESPAGNOLE, CHACUN CHERCHE SON CHAT) een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen pad in het leven moeten vinden.

  Meer informatie

 • Rockn Roll

  Bizarre showbizz-satire vol zelfspot. Een beroemde acteur belandt in een gigantische midlifecrisis. Hij denkt dat zijn uiterste houdbaarheidsdatum nadert. In een poging om het tegendeel te bewijzen gooit hij zijn leven radicaal om dat hij het contact met de werkelijkheid dreigt te verliezen.

  Meer informatie

 • Certain Women

  Ingetogen drieluik over het leven van vier vrouwen op het platteland van de Amerikaanse staat Montana, met Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart en Lily Gladstone.

  Meer informatie

 • Taxi Driver

  Digitaal gerestaureerde filmklassieker over de getraumatiseerde Vietnamveteraan Travis Bickle die ‘s nachts met lede ogen de verloedering van New York moet aanschouwen.

  Meer informatie

 • Goodfellas

  Gerestaureerde (4K) misdaadklassieker van Martin Scorsese over opkomst en ondergang van een Iers-Italiaanse maffiabaas.

  Meer informatie

 • Buena Vista Social Club - Adios

  Zomerse documentaire over de Buena Vista Social Club, waarin de bandleden terugblikken op hun leven en hun muzikale carrière.

  Meer informatie

 • Sage Femme

  Twee Franse acteerkanonnen – Catherine Frot en Catherine Deneuve – spelen elkaars tegenpolen in deze tragikomedie over twee vrouwen, die elkaar tijdens een crisis in hun leven na veertig jaar weer tegenkomen.

  Meer informatie

 • My Cousin Rachel

  Beklemmend en romantisch kostuumdrama over een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en beeldschone nicht omdat hij haar verdenkt van moord, maar desondanks valt voor haar charmes.

  Meer informatie

 • Howards End

  Vijfentwintig jaar na de eerste bioscooprelease siert HOWARDS END opnieuw het grote doek, digitaal gerestaureerd. Emma Thompson, Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter en Vanessa Redgrave schitteren in dit weelderige Merchant Ivory-kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten.

  Meer informatie

 • The Circle

  Thriller over een jonge vrouw die een baan accepteert bij The Circle, een technologiebedrijf dat privacy als een vorm van diefstal ziet. Gebaseerd op de gelijknamige Orwelliaanse roman van Dave Eggers.

  Meer informatie

 • I Am Not Your Negro

  I AM NOT YOUR NEGRO verbeeldt het onafgemaakte boek REMEMBER THIS HOUSE van de Afro-Amerikaans schrijver James Baldwin over zijn vermoorde vrienden Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers.Verteld door Samuel. L. Jackson.

  Meer informatie

 • La Pazza Gioia

  Lekker wegzwijmelen bij Toscaanse landschappen in dit komisch drama over de vriendschap tussen twee vrouwen die, op zoek naar geluk, samen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting. Zinderende zomercinema actie! Nu 2 filmtickets voor de prijs van 1!* Geldig op alle zomerreprise voorstellingen.

  Meer informatie

 • Casper en Emma De Bergen In

  Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

DIT WEEKEND Laatste KANS OM scorsese's iconische meesterwerken BIJ LUMIÈRE TE ZIEN!

Aansluitend op de grote overzichtstentoonstelling in EYE (Amsterdam), vertoont Lumière deze maand een filmprogramma met vroege films van de Amerikaanse grootmeester Martin Scorsese. Grijp dit weekend je laatste kans om zijn iconische meesterwerken TAXI DRIVER, GOODFELLAS en RAGING BULL op het witte doek te zien!

Lees meer over het SCORSESE SUMMER filmprogramma.

Elke donderdag alle filmtickets €6,50! Vandaag in première:

SUMMER 1993
★★★★ NRC - 'De film maakt invoelbaar hoe complex, maar vooral hoe cruciaal het is om kinderen 'met bagage' een stabiel huis te bieden.' 
WAKEFIELD 
★★★ De Volkskrant -'Bryan Cranston speelt meesterlijk een lul van een vent. De film had een sterker einde verdiend. Maar ook zonder is er ruimschoots stof tot napraten.' 
LA MORT DE LOUIS XIV
★★★★ De Limburger - 'een bijzonder knappe vertolking van [Jean-Pierre] Léaud' ★★★★ De Volkskrant - 'Barok staaltje slow cinema, met een enorme hypnotiserende kracht'