Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Winter Sleep

  Voor zijn contemplatieve nieuwe film - eerder dit jaar winnaar van de Gouden Palm in Cannes - liet de Turkse grootmeester Nuri Bilge Ceylan zich inspireren door drie korte verhalen van Anton Tsjechov.

  Meer informatie

 • The Trip To Italy

  In deze 2de samenwerking met regisseur Michael Winterbottom - die opnieuw een meesterlijke mix van fictie en documentaire oplevert - trekken de komische televisie-bekendheden Steve Coogan en Rob Brydon door Italië.

  Meer informatie

 • Monk With A Camera

  De kleinzoon van oud-Vogue-hoofdredacteur Diana Vreeland werd boeddhistisch monnik, maar stort zich nog één keer in de glamoureuze wereld van de fotografie. Onderdeel van Boeddhistisch Film Festival 2014.

  Meer informatie

 • Dorsvloer Vol Confetti

  Verfilming van de gelijknamige bestseller van Franca Treur, over een 12-jarig meisje dat opgroeit in een strenggelovig boerengezin in Zeeland.

  Meer informatie

 • Clouds Of Sils Maria

  Op het hoogtepunt van haar carrière wordt een actrice (gespeeld door Juliette Binoche) gevraagd voor een reprise van het toneelstuk dat haar twintig jaar eerder beroemd maakte. Intrigerend Frans drama.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

WO1Maastricht - 7th heaven

Dit najaar vinden er ook in Maastricht bijzondere evenementen plaats rondom de herdenking van de Eerste Wereldoorlog. 
In Lumière is op zondagmiddag 5 oktober om 14.00 eenmalig het klassieke, en schitterend vormgegeven melodrama 7th Heaven te zien, die bovendien live van een nieuwe soundtrack wordt voorzien door filmcomponist, muzikant (en Volkskrant-recensent) Kevin Toma.