Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Kurai Kurai

  Het speelfilmdebuut van fotografe Marjoleine Boonstra is een visuele roadmovie door de uitgestrekte steppen van Kirgizië.

  Meer informatie

 • Im Labyrinth Des Schweigens

  Eind jaren 50 wilden de meeste Duitsers niet meer aan de oorlog herinnerd worden. Één jonge openbaar aanklager ontkomt er niet aan, wanneer hij een zaak begint tegen een voormalige kampbeul.

  Meer informatie

 • Lost River

  Het regiedebuut van acteur Ryan Gosling is een hypergestileerde, vervreemdende film noir met fantasy-elementen. Aanbevolen voor liefhebbers van het werk van David Lynch. Slechts één week te zien.

  Meer informatie

 • Atlantic

  Poëtische en visueel overweldigende speelfilm van de Nederlandse filmmaker Jan-Willem van Ewijk over een jonge Marokkaanse visser die op zijn surfplank richting Europa afreist.

  Meer informatie

 • Kurt Cobain - Montage of Heck

  Definitieve, lovend ontvangen documentaire over het fenomeen Kurt Cobain. Zijn muziek, nalatenschap en al te korte leven komen uitgebreid aan bod.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

unieke vluchtelingen-docu + live Q&A

Op vrijdag 8 mei, 20.30 vertoont Lumière de unieke documentaire THOSE WHO FEEL THE FIRE BURNING in aanwezigheid van de regisseur. De film behandelt op eigenzinnige wijze een onderwerp dat helaas actueler is dan ooit: de uitzichtloze positie van de duizenden vluchtelingen naar Europa. Filmkrant: "de verrassing van het IDFA". Parool: "Overrompelend debuut". Kaarten zijn verkrijgbaar tegen het normale tarief. 

dodenherdenking 2015: Ben Ali Libi

Op zondag 3 mei, in de week van dodenherdenking, vertoont Lumière eenmalig de documentaire BEN ALI LIBI, MAGICIAN. De Joodse goochelaar Ben ALi Libi werd door dichter Willem Wilmink vereeuwigd maar door de Nazi's bruut uit het leven weggerukt. Documentaire-maker Dirk Jan Roeleven (van o.a. NIEUWE HELDEN) maakte er een documentaire over en is aanwezig bij de vertoning om 14.00. I.s.m. Studium Generale.

de pers over the look of silence

Zoals verwacht geeft ook de Nederlandse pers torenhoog op van de onthutsende documentaire THE LOOK OF SILENCE, filmmaker Joshua Oppenheimer's thematische vervolg op zijn bekroonde THE ACT OF KILLING.
★★★★★ "Films die debat aanwakkeren, niet alleen in Indonesië"  (NRC)  ★★★★★ "...verstild, maar niet minder indrukwekkend." (DE VOLKSKRANT) ★★★★★ "Adembenemend, op een buitengewoon beklemmende manier." (DE TELEGRAAF)