Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • A Pigeon Sat On A Branch Reflecting On Existence

  Verzameling van 39 absurd-komische scènes door de zwartgallige Zweedse humanist Roy Andersson (SONGS FROM THE SECOND FLOOR, YOU THE LIVING).

  Meer informatie

 • The Tribe

  Grimmig drama dat zich afspeelt op een internaat voor doven, waar een studentenbende zich met prostitutie en diefstal bezighoudt. Unieke, geheel in gebarentaal (zonder ondertiteling) opgenomen film.

  Meer informatie

 • Wild

  Na jaren roekeloos geleefd te hebben neemt een jonge vrouw (Reese Witherspoon) het besluit een hachelijke trektocht te maken door de natuur aan de Amerikaanse oostkust.

  Meer informatie

 • Selma

  Het waren de belangrijkste gebeurtenissen in de strijd om rassengelijkheid: de reeks protestmarsen onder leiding van Martin Luther King. De Hollywood-verfilming is oprecht en uitermate meeslepend.

  Meer informatie

 • The Shelter

  Urgente documentaire over de immigratieproblematiek in Zwitserland, die tevens representatief is voor de situatie in alle grote Europese steden. Eenmalig, Engels ondertiteld.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

TEFAF-doc: NATIONAL GALLERY

Op zondagmiddag 15 maart om 14.00 vertoont Lumière eenmalig de documentaire NATIONAL GALLERY, een unieke blik achter de schermen van Engeland's meest toonaangevende museum. Documentaire-grootmeester Frederick Wiseman mocht maanden meekijken met conservatoren, directieleden, curatoren en bezoekers van het museum en bemoeide zich, conform zijn bekende werkwijze, niet al te veel met hetgeen dat voor zijn camera verscheen. Het resultaat is een meeslepende, 3 uur durende documentaire.

Special: Marc Chagall

Op zondagmiddag 29 maart vindt in Lumière eenmalig een speciale voorstelling plaats over de veelzijdige kunstenaar Marc Chagall. Op het programma staat een bijzonder live-concert met Russische liederen door accordeonist Oleg Fateev, de Braziliaanse percussionist Simone Sou en teksten van schrijfster Sandra Geller. Ook zal de documentaire CHAGALL: A LA RUSSIE, AUX ÂNES ET AUX AUTRES worden vertoond. Lees meer...