Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Mother!

  Psychologische horrorfilm van Darren Aronofsky (BLACK SWAN, REQUIEM FOR A DREAM) over een koppel dat zwaar op de proef wordt gesteld als ze onverwachts bezoek krijgen van een vreemdeling.

  Meer informatie

 • In Blue

  Een toevallige ontmoeting met een vijftienjarige weesjongen die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, confronteert een Nederlandse stewardess met gevoelens die ze al jarenlang achter haar professionele masker verborgen houdt.

  Meer informatie

 • Maudie

  Ontroerend drama over het ongewone huwelijk tussen de Canadees volksschilder Maud Lewis en haar man Everett, gesitueerd tegen de achtergrond van het desolate, uitgestrekte landschap van Nova Scotia.

  Meer informatie

 • Tulipani

  Sprookjesachtige tragikomedie over een Zeeuwse boer die na de watersnoodramp nooit meer natte voeten wenst. Hij fietst naar Zuid-Italië, waar hij tulpen gaat kweken en dan spoorloos verdwijnt. Dertig jaar later probeert een Italiaanse politie-inspecteur te achterhalen wat er daadwerkelijk gebeurde. Derde speelfilm van Mike van Diem (KARAKTER).

  Meer informatie

 • Safari

  In wildreservaten in Zuid-Afrika en Namibië kunnen toeristen tegen betaling een leeuw, zebra of giraf neerschieten. In het strak gestileerde en uiterst ongemakkelijke SAFARI komen de jagers aan het woord.

  Meer informatie

 • Félicité

  Intense en zinderende film over de strijd van een vrijgevochten Congolese zangeres. De film won de Grote Prijs van de Jury tijdens het filmfestival in Berlijn.

  Meer informatie

 • The Beguiled

  Dit psychologische, thrillerachtige kostuumdrama van Sofia Coppola (LOST IN TRANSLATION, MARIE ANTOINETTE) speelt zich af tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog. De dagelijkse routine op een geïsoleerde meisjeskostschool wordt verstoord door de komst van een gewonde, maar buitengewoon knappe soldaat. Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.

  Meer informatie

 • Una Mujer Fantastica

  Wanneer haar levensgezel Orlando plotseling overlijdt, loopt Marina vast in een wereld vol vooroordelen. Drama omtrent een transgender vrouw en haar strijd om acceptatie.

  Meer informatie

 • Tulip Fever

  Romantisch kostuumdrama van Justin Chadwick (THE OTHER BOLEYN GIRL) gesitueerd ten tijde van de tulpenmanie in Amsterdam tijdens de zeventiende eeuw. Gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Deborah Moggach.

  Meer informatie

 • Kedi

  Honderdduizenden Turkse katten bewegen zich vrij door de straten van Istanboel. Al duizenden jaren wandelen ze in en uit de levens van mensen.

  Meer informatie

 • Hampstead

  Charmante romantische komedie over een Amerikaanse weduwe die onverwacht liefde vindt bij een knorrige Ierse kluizenaar die in een zelfgebouwd hutje in Hampstead Heath park woont. Met Diane Keaton en Brendon Gleeson in de hoofdrollen.

  Meer informatie

 • Aquarius

  Prachtig portret van een zowel kwetsbare als sterke vrouw die strijdt voor het behoud van haar huis. De film is tevens een intelligente aanklacht tegen misstanden in de Braziliaanse samenleving.

  Meer informatie

 • The Big Sick

  Romantische komedie over de New Yorkse Kumail die voor zijn traditionele Pakistaanse ouders angstvallig verzwijgt dat hij een relatie is begonnen met de Amerikaanse Emily. Gebaseerd op het levensverhaal van stand-up comedian/hoofdrolspeler Kumail Nanjiani.

  Meer informatie

 • Retour En Bourgogne

  Met RETOUR EN BOURGOGNE schetst Cédric Klapisch (L'AUBERGE ESPAGNOLE, CHACUN CHERCHE SON CHAT) een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen pad in het leven moeten vinden.

  Meer informatie

 • I Am Not Your Negro

  I AM NOT YOUR NEGRO verbeeldt het onafgemaakte boek REMEMBER THIS HOUSE van de Afro-Amerikaans schrijver James Baldwin over zijn vermoorde vrienden Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers.Verteld door Samuel. L. Jackson.

  Meer informatie

 • Casper en Emma De Bergen In

  Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

de pers over mother!

★★★★★ de Volkskrant- '[Darren Aronofsky's] uitzinnigste, onvoorspelbaarste, akeligste en ook grappigste film tot nu toe'
★★★★★ NRC - 'Je hebt hoe dan ook iets om over te praten na deze The Tree of Life op amfetamine.'
★★★★ de Limburger - 'De vertolking van Jennifer Lawrence is een van de meest intense vrouwenrollen in jaren. Door haar angstige ogen belandt de kijker in een spiraal van waanzin, angst en horror.'

Lees meer over mother!.

de pers over the beguiled

★★★★ NRC - 'The Beguiled is prachtig gefotografeerd, met omfloerste, schilderachtige beelden die zowel naar Vermeer verwijzen als foto's uit de tijd van de Amerikaanse burgeroorlog.'
★★★★ VPRO Cinema - 'Sterk spel van de actrices en mooi broeierig gefilmd op locatie in Louisiana.'
www.filmkrant.nl - 'Sofia Coppola laat zien wat er gebeurt wanneer je vrouwen buitenspel zet.'

Meer info & tickets.

de pers over Kedi

★★★★★ NRC - 'Een documentaire die zelfs van hondenmensen kattenfans maakt.'
★★★ de Volkskrant - 'Een ode aan de katse vrijbuiterij.'
★★★★ ½ De Filmkrant - 'Het zet je aan te reflecteren op je eigen wereldbeeld.'

Lees meer over de film KEDI.