Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Schneider Vs. Bax

  De nieuwe van Van Warmerdam! Over een huurmoordenaar die een opdracht krijgt net op de dag dat hij zijn vrouw beloofd heeft om te helpen bij de voorbereidingen van zijn verjaardagsfeest...

  Meer informatie

 • Woman In Gold

  Het waargebeurde verhaal van een Holocaust-overlevende die al jaren in gevecht is met de Oostenrijkse overheid om enkele familiestukken, waaronder een iconisch schilderij van Gustav Klimt. Met Helen Mirren.

  Meer informatie

 • Citizenfour

  Oscar winnende documentaire die (het belang van) klokkenluider Edward Snowden’s wapenfeiten messcherp uit de doeken doet.

  Meer informatie

 • Posterdag

  Op zaterdag 30 mei rolt Lumìère Cinema meer dan 3000 filmposters voor je uit. Kies het affiche van je favoriete film tot een maximum van tien (gratis!) stuks. Locatie: Timmerfabriek/ Boschstraat 7 (Muziekgieterij).

  Meer informatie

 • Charlies Country

  Speelfilm van regisseur Rolf de Heer (TEN CANOES) over de Aboriginalcultuur.

  Meer informatie

 • Tokyo Story

  Twee extra voorstellingen van deze prachtige Japanse klassieker die te zien is in het kader van het Yasujiro Ozu-retropectief. Do. 28e & ma. 1 juni om 20.00.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

nicaragua in the picture

Op woensdag 27 mei presenteert stichting Stedenband Maastricht-Rama een bijzondere filmavond in Lumière. Te zien zijn twee bijzondere documentaires over het leven in Nicaragua en het werk van de stedenband in El Rama.
Het filmprogramma bestaat uit een in Nicaragua gedraaide aflevering van het L1-programma L1MBURG HELPT, gevolgd door de bekroonde documentaire DREAMING NICARAGUA. Meer info.

thema-avond: cyberpesten

Op maandag 8 juni organiseren 'Ontmoet & Doet' en Lumière een thema-avond over pesten. Een voorstelling van de documentaire PEKKA zal gevolgd worden door een nagesprek met de regisseur en een panel van deskundigen. Speciale aandacht gaat uit naar het toenemende probleem van 'cyberpesten'. Gespreksleider is Franca Eurlings-Tonnaer, D66 raadslid van de gemeente Maastricht.  Kaarten kosten € 6,-. Lees meer.