Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Posterdag

  Op zaterdag 30 mei rolt Lumìère Cinema meer dan 3000 filmposters voor je uit. Kies het affiche van je favoriete film tot een maximum van tien (gratis!) stuks. Locatie: Timmerfabriek/ Boschstraat 7 (Muziekgieterij).

  Meer informatie

 • Equinox Flower (Higanbana)

  In zijn eerste kleurenfilm volgt Ozu de melodramatische lotgevallen van een jonge vrouw die breekt met de Japanse traditie van gearrangeerde huwelijken en wil trouwen met de man van haar keuze. Haar vader voelt zich gepasseerd en verzet zich.

  Meer informatie

 • Yaloms Cure

  Portret van Irvin D. Yalom, een van de meest invloedrijke psychotherapeuten ter wereld. Film + lezing (30 min.) door psychiater Bram Bakker.

  Meer informatie

 • Tokyo Story

  Twee extra voorstellingen van deze prachtige Japanse klassieker die te zien is in het kader van het Yasujiro Ozu-retropectief. Do. 28e & ma. 1 juni om 20.00.

  Meer informatie

 • Les Combattants

  Grappige en originele Franse debuutfilm over liefde op het eerste gezicht. In Cannes onderscheiden met drie prijzen.

  Meer informatie

 • Ventoux

  Vier mannen, bijna vijftigers, beklimmen op hun racefiets de Mont Ventoux. Als ook een jeugdvriendin ten tonele verschijnt, dreigt het verleden de mannen in te halen en komt hun vriendschap voor even onder druk te staan.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

nicaragua in the picture

Op woensdag 27 mei presenteert stichting Stedenband Maastricht-Rama een bijzondere filmavond in Lumière. Te zien zijn twee bijzondere documentaires over het leven in Nicaragua en het werk van de stedenband in El Rama.
Het filmprogramma bestaat uit een in Nicaragua gedraaide aflevering van het L1-programma L1MBURG HELPT, gevolgd door de bekroonde documentaire DREAMING NICARAGUA. Meer info.

thema-avond: cyberpesten

Op maandag 8 juni organiseren 'Ontmoet & Doet' en Lumière een thema-avond over pesten. Een voorstelling van de documentaire PEKKA zal gevolgd worden door een nagesprek met de regisseur en een panel van deskundigen. Speciale aandacht gaat uit naar het toenemende probleem van 'cyberpesten'. Gespreksleider is Franca Eurlings-Tonnaer, D66 raadslid van de gemeente Maastricht.  Kaarten kosten € 6,-. Lees meer.