Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Florence Foster Jenkins

  Hartverwarmende biopic van Stephen Frears over het opzienbarende verhaal van de New Yorkse erfgename Florence Foster Jenkins die ervan droomde operazangeres te worden ondanks dat ze een vreselijk valse zangstem had.

  Meer informatie

 • Bacalaureat

  Indrukwekkende moraalvertelling van Cristian Mungiu (4 MAANDEN, 3 WEKEN & 2 DAGEN) over een arts die de toekomst van zijn dochter probeert veilig te stellen, maar in een web van corruptie verstrikt raakt. Winnaar van de prijs voor beste regie tijdens het filmfestival in Cannes.

  Meer informatie

 • Light Years

  Debuutfilm van de Britse schrijver/regisseur Esther Campbell over één dag uit het leven van een disfunctioneel gezin waarvan de moeder is opgenomen in een zorginstelling.

  Meer informatie

 • Captain Fantastic

  Drama omtrent een familie die ver van de beschaving leeft. Een familietragedie dwingt ze hun paradijs te verlaten en de confrontatie met de echte wereld aan te gaan.

  Meer informatie

 • La Pazza Gioia

  Lekker wegzwijmelen bij Toscaanse landschappen in dit komisch drama over de vriendschap tussen twee vrouwen die, op zoek naar geluk, samen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting.

  Meer informatie

 • Cafe Society

  Romantische komedie van Woody Allen over een jonge New Yorker die het wil maken in het Los Angeles van de jaren dertig. Als hij verliefd wordt, laat hij zich meeslepen in de glitter en glamour van Hollywood.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lumière Cinema Restaurant Café - iedere dag geopend vanaf 11:00u

Lumière is verhuisd naar het prachtig gerestaureerde, monumentale pand van de oude Sphinxfabrieken op de drempel van de nieuwe stadswijk Sphinxkwartier. Iedereen is van harte welkom op onze nieuwe locatie: Bassin 88. We verwelkomen je in de eerste drie weken met een speciaal kortingstarief, een filmticket kost t/m 13 oktober slechts € 6,-. Bekijk het filmprogramma. 
Bekijk onze menukaart. 

de pers over la pazza gioia

★★★★ Het Parool - 'Virzi overwint de clichés met een diep begrip voor de strubbelingen van zijn personages.'
★★★ VPRO Cinema - 'Gedurfde combinatie van humor en tragiek.'
★★★ de Volkskrant - 'de echte ster van de film is ontegenzeglijk Bruni Tedeschi, die zich volop kan uitleven als de manische, egocentrische, gekmakend charmante Beatrice.' Lees meer...

de pers over Julieta

★★★ NRC - 'Met spetterende kleuren, grote emoties en ratelende vrouwen is het werk van Almodóvar een genre op zich.'
★★★★ Het Parool - 'Met Julieta bewijst Almodóvar andermaal dat in vrouwenportretten zijn kracht ligt.'
★★★ VPRO Cinema - 'Hulde voor actrice Emma Suárez, die aan elke groef van haar gezicht laat aflezen hoezeer het leven Julieta heeft getekend.' Lees meer over JULIETA.

Lumière Cinema * Café * Restaurant vacature

Per medio september zijn wij voor het gloednieuwe café-restaurant in ons toekomstige filmtheater op zoek naar Afwassers (M/V) voor 1 of 2 avonden per week.

Steun Lumière. Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Als je wil weten hoe je ons daarbij kunt helpen en wat er voor jou in zit (o.a. een jaar lang gratis naar de film!) kijk dan op -> www.koopeenstoel.nu