Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Loving

  Het waargebeurde verhaal van Richard en Mildred Loving, die in conflict kwamen met de wet, enkel en alleen door te trouwen. Richard was blank, Mildred was zwart, en daarom was hun huwelijk een misdaad.

  Meer informatie

 • Sieranevada

  Cristi Puiu's familiedrama SIERANEVADA speelt zich bijna volledig af binnen de muren van een muf appartement in Boekarest. Arts Lary houdt hier een herdenking voor zijn recent overleden vader, maar de familiebijeenkomst loopt niet zoals gepland.

  Meer informatie

 • Het Doet Zo Zeer

  In HET DOET ZO ZEER schetst Heleen van Royen een intiem en ontroerend portret van haar moeder bij wie beginnende vasculaire dementie is geconstateerd. Een liefdevolle, herkenbare, pijnlijke en vaak bijzonder grappige ode aan het leven.

  Meer informatie

 • Oscar Nominated Shorts - Animatie

  Compilatieprogramma (totale speelduur: 87 min.) met de voor een Oscar genomineerde korte films in de categorie 'animatie'.

  Meer informatie

 • Jackie

  JACKIE vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende vier dagen van nationale rouw, gezien door de ogen van de charismatische First Lady.

  Meer informatie

 • T2 Trainspotting

  Na een afwezigheid van twintig jaar keert Renton terug naar de enige plek die hij thuis kan noemen – Edinburgh – en waar Spud, Sick Boy en Begbie op hem wachten.

  Meer informatie

 • Réparer Les Vivants

  Een harttransplantatie verbindt het leven van Claire, een vrouw van middelbare leeftijd, met dat van de tiener Simon. Ingetogen drama gebaseerd op de gelijknamige roman van Maylis De Kerangal

  Meer informatie

 • Solan en Ludwig De Grote Kaasrace

  Spannende stop-motion animatiefilm over een brutale ekster die bijna zeker weet dat hij de jaarlijkse kaasrace zal winnen. Leeftijd: vanaf 4 jaar.

  Meer informatie

 • Paterson

  Jim Jarmusch toont zich opnieuw de meester van de onthaasting in dit liefdevolle portret van buschauffeur Paterson, die in het gelijknamige stadje Paterson een rustig en goed leven leidt.

  Meer informatie

 • Silence

  Een historisch drama over twee jonge priesters die in het 17e-eeuwse Japan op zoek gaan naar hun mentor en leraar.

  Meer informatie

 • The Handmaiden

  In deze erotische thriller huurt een rijke Japanse dame een dienstmeisje in, maar achter haar lieve gezichtje gaat een duister geheim schuil.

  Meer informatie

 • Moonlight

  Drama dat drie fases belicht uit het leven van de Afro-Amerikaan Chiron. Won de Golden Globe voor beste film (drama) en is genomineerd voor maar liefst acht Oscars.

  Meer informatie

 • Demain Tout Commence

  Feelgoodfilm met publiekslieveling Omar Sy (INTOUCHABLES). Flierefluiter Samuel krijgt op een ochtend van een vrouw baby Gloria in zijn handen gedrukt. Zij zegt dat Gloria van hem is en gaat ervandoor.

  Meer informatie

 • Manchester By The Sea

  Winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij over diens vroegrijpe tienerzoon krijgt toegewezen.

  Meer informatie

 • Lion

  Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

  Meer informatie

 • La La Land

  Hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical. Twee matig succesvolle artiesten vallen na enige strubbelingen voor elkaar, maar hun succes dreigt hen weer uit elkaar te drijven.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lumière gesloten tijdens Carnaval

Tijdens carnaval is Lumière gesloten op zondag 26, maandag 27 & dinsdag 28 februari. Vanaf woensdag 1 maart zijn we weer geopend vanaf 11:00 uur. 

de pers over Jackie

★★★★★ de Volkskrant 'Jackie toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid een mythe werd.' ★★★★★ NRC 'De filmkijker versmelt met Jackies roes en die roes duurt vier dagen.'
★★★★★ Parool 'Jackie, met een geweldige Natalie Portman als Jacky Kennedy, is een film als een koortsdroom, die heen en weer schiet in de tijd en feit en fictie naadloos in elkaar laat overlopen.' ★★★★ de Limburger 'Rouw zelden zo mooi.' ★★★★ VPRO Cinema 'Van aankleding tot muziek: artistiek is de film subliem verzorgd.'

Lees meer over JACKIE.

de pers over paterson

★★★★★ de Volkskrant - 'Een film om te koesteren' ★★★★★ Trouw - 'Adam Driver speelt prachtig' ★★★★★ VPRO Cinema - 'Toont hoe wonderlijk het dagelijks leven kan zijn' ★★★★ NRC Handelsblad - 'Poëzie, aangelengd met wat karakteristieke droge Jarmusch-humor' ★★★★ de Limburger - 'Regisseur Jim Jarmusch is de meester van de kleine observering en dat maakt deze film zo bijzonder en aangenaam' ★★★★ Het Parool - 'Paterson is een film als een gedicht.'

Lees meer over PATERSON.

de pers over the handmaiden

★★★★★ - VPRO 'Extravagant, erotisch, en onweerstaanbaar verhaal over bedrog, genot en liefde van Chan-wook, de regisseur van onder meer Oldboy en Stoker.'
★★★★ - NRC 'The Handmaiden is een sensuele, zeg maar gerust geile, thriller.'
★★★★ - De Limburger 'The Handmaiden is een film die lang blijft hangen, zeker door de vrijpostige lesbische vrijscènes.'
★★★★ - de Volkskrant 'Alles is erotiek in de technisch perfecte vertelling van de Zuid-Koreaan Park Chan-wook.'

 Meer info & tickets THE HANDMAIDEN.

sterrenregen in de pers voor oscarfavoriet MOONLIGHT

★★★★★ De Limburger - 'Een schitterend, ingehouden meesterwerk.'
★★★★★ NRC - 'Moonlight, goed voor acht Oscarnominaties, is een doorleefd drama over identiteit.'
★★★★★ De Volkskrant - 'Moonlight is een breekbaar, modern en uitmuntend gespeeld meesterwerk. Dat drie acteurs hetzelfde personage spelen is niet nieuw, maar hier midden in de roos.'

Tijden & tickets MOONLIGHT.