Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Atlantic

  Poëtische en visueel overweldigende speelfilm van de Nederlandse filmmaker Jan-Willem van Ewijk over een jonge Marokkaanse visser die op zijn surfplank richting Europa afreist.

  Meer informatie

 • O Apóstolo

  Schitterend gemaakte Spaanse animatiefilm - met een soundtrack van Philip Glass - gebaseerd op een legende over de pelgrimstocht naar Santiago de Compostela.

  Meer informatie

 • When Marnie Was There

  Animatiefilm over een geadopteerd meisje dat in haar zomervakantie aan de kust een vreemd landhuis ontdekt met daarin een mysterieus blond meisje. Nieuwste werk van de Japanse filmmaatschappij Studio Ghibli.

  Meer informatie

 • La Famille Belier

  Hartverwarmende Franse tragikomedie over een doof boerengezin dat in rep en roer raakt als de enige horende dochter een zangcarrière wil beginnen.

  Meer informatie

 • Lost River

  Het regiedebuut van acteur Ryan Gosling is een hypergestileerde, vervreemdende film noir met fantasy-elementen. Aanbevolen voor liefhebbers van het werk van David Lynch. Slechts één week te zien.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

dodenherdenking 2015: Ben Ali Libi

Op zondag 3 mei, in de week van dodenherdenking, vertoont Lumière eenmalig de documentaire BEN ALI LIBI, MAGICIAN. De Joodse goochelaar Ben ALi Libi werd door dichter Willem Wilmink vereeuwigd maar door de Nazi's bruut uit het leven weggerukt. Documentaire-maker Dirk Jan Roeleven (van o.a. NIEUWE HELDEN) maakte er een documentaire over en is aanwezig bij de vertoning om 14.00. I.s.m. Studium Generale.

de pers over the look of silence

Zoals verwacht geeft ook de Nederlandse pers torenhoog op van de onthutsende documentaire THE LOOK OF SILENCE, filmmaker Joshua Oppenheimer's thematische vervolg op zijn bekroonde THE ACT OF KILLING.
★★★★★ "Films die debat aanwakkeren, niet alleen in Indonesië"  (NRC)  ★★★★★ "...verstild, maar niet minder indrukwekkend." (DE VOLKSKRANT) ★★★★★ "Adembenemend, op een buitengewoon beklemmende manier." (DE TELEGRAAF)