Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Mr. Turner

  Zorgvuldige karakterstudie van regisseur Mike Leigh over J.M.W. Turner, een van Engeland's grootste landschapsschilders. Hoofdrolspeler Timothy Spall werd in Cannes onderscheiden met de prijs voor de beste acteur.

  Meer informatie

 • Coming Home

  Aangrijpende liefdestragedie gesitueerd tegen de achtergrond van Mao's Culturele Revolutie, geregisseerd door een van China’s belangrijkste regisseurs: Zhang Yimou (RAISE THE RED LANTERN).

  Meer informatie

 • Une Nouvelle Amie

  Sluw en guitig melodrama over seks en vriendschap van François Ozon. Claire is flink aangeslagen na het overlijden van haar beste vriendin Laura. Dan ontdekt ze dat de echtgenoot van Laura een pikant geheim heeft.

  Meer informatie

 • Free Range

  De hedonistische twintiger Fred staat op het punt om vader te worden, maar lijkt geenszins van plan om zich te conformeren aan de maatschappelijke orde. Radicale en betoverende Finse speelfilm.

  Meer informatie

 • The Hundred Foot Journey

  Naar beproefd CHOCOLAT-recept (de filmhuishit uit 2000 met Juliette Binoche) neemt regisseur Lasse Hallström ons mee naar Zuid-Frankrijk voor een hartverwarmende film over eten, liefde en het overwinnen van vooroordelen.

  Meer informatie

 • Het Nieuwe Rijksmuseum De Film

  ★★★★★ “…vol meeslepende verhalen en veelzeggende miniaturen. Als het museum zelf.” (HET PAROOL) ★★★★★ “…een monumentaal verslag dat past bij de grandeur van Nederlands beroemdste museum” (VPRO)

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Openingtijden kerst & Oud en Nieuw

Natuurlijk bieden de donkere dagen rond de kerst een uitgelezen kans om prachtige films als MR. TURNER, COMING HOME  of SAMBA (en GONE WITH THE WIND !) te gaan zien. Lumière is de komende weken dan ook veel vaker vanaf 's middags geopend.

Kijk hier (PDF) voor een overzichtje met de openingstijden. Woensdag de 24e, eerste kerstdag en oudjaarsavond zijn we gesloten.

Kinderfilm-kerstcadeautje

Prachtige recensies voor nieuwe films als MR TURNER en HET NIEUWE RIJKSMUSEUM in de kranten deze week, maar dit is toch echt de mooiste:
"Tussen de dikwijls zo formulematige feestdagenfilms die doorgaans in december over jong en oud worden uitgestort, is het charmante SOLAN & LUDWIG EN DE SNEEUWMACHINE het echte cadeautje." (★★★★, DE VOLKSKRANT)