Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Manchester By The Sea

  Winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij over diens vroegrijpe tienerzoon krijgt toegewezen.

  Meer informatie

 • Cartas Da Guerra

  Een poëtische liefdesgeschiedenis gebaseerd op het leven van de Portugese Nobelprijskandidaat voor de literatuur António Lobo Antunes.

  Meer informatie

 • Magnus

  MAGNUS is een documentaire over de ‘Mozart van het schaakspel’: de Noorse Magnus Carlsen.

  Meer informatie

 • Lion

  Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

  Meer informatie

 • Brimstone

  BRIMSTONE is een duistere, epische western-thriller met een duidelijke feministische boodschap over een jonge vrouw wiens leven gevaar loopt als een duivelse dominee in het dorp verschijnt.

  Meer informatie

 • Portret Van Een Tuin

  Documentaire over een 85-jarige snoeimeester die zijn vakkennis niet verloren wil laten gaan. N.B: Deze voorstelling wordt bijgewoond door regisseur Rosie Stapel

  Meer informatie

 • La La Land

  Hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical. Twee matig succesvolle artiesten vallen na enige strubbelingen voor elkaar, maar hun succes dreigt hen weer uit elkaar te drijven.

  Meer informatie

 • A Street Cat Named Bob

  Het hartverwarmende verhaal van de Londense straatmuzikant James Bowen, wiens leven ingrijpend veranderde door een ontmoeting met een gewonde rode kater.

  Meer informatie

 • Sepp De Wolvenvriend

  SEPP DE WOLVENVRIEND is een betoverend en avontuurlijk wintersprookje gebaseerd op het klassieke Zwitserse kinderboek SCHELLEN URSLI.

  Meer informatie

 • Nocturnal Animals

  Stijlvolle en onheilspellende thriller van Tom Ford (A SINGLE MAN) over de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, wraak en verlossing. Met Amy Adams en Jake Gyllenhaal in de hoofdrollen.

  Meer informatie

 • I Daniel Blake

  Gouden Palm-winnaar I, DANIEL BLAKE is een geëngageerd, vaak humoristisch en ontroerend drama van de Britse grootmeester Ken Loach.

  Meer informatie

 • De Kinderen Van Juf Kiet

  DE KINDEREN VAN JUF KIET is een hartverwarmende en grappige liefdesverklaring aan een geweldige juf en haar leerlingen.

  Meer informatie

 • Perfetti Sconosciuti

  Italiaanse bioscoophit over vier bevriende stelletjes die besluiten om tijdens een etentje alle telefoontjes en berichten die ze binnenkrijgen met elkaar te delen.

  Meer informatie

 • Toni Erdmann

  Dé sensatie van het filmjaar 2016 is deze even wrange als hilarische Duitse tragikomedie...

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Vacatures Lumière Restaurant Café

Stressbestendig en geknipt voor de horeca? Ons team van Lumière Restaurant Café gaat uitbreiden. We zijn op zoek naar:
Medewerker Bediening (M/V)
Voor 1, 2 of 3 dagen in de week
Afwasser (M/V)
Voor 1 of 2 avonden per week
Keukenhulp (M/V)
Voor 2 - 3 dagen per week 

Lees meer over deze vacatures en solliciteren via /vacatures/

de pers over MANCHESTER BY THE SEA

★★★★ de Limburger - 'Casey Affleck verdient een Oscar voor Beste Acteur.'
★★★★ de Volkskrant - 'Oscarkandidaat Manchester by the Sea begint als traditioneel rouwdrama, maar scheurt alle bijbehorende verwachtingen aan stukken. Regisseur Lonergan bespaart niet op de somberte, maar zelden viel er zo veel te lachen in een loodzwaar drama.'
★★★ VPRO Cinema- 'Scenarist en regisseur Lonergan (You Can Count on Me, Margaret) portretteert zijn antihelden met veel mededogen, en Affleck maakt diepe indruk met zijn ingehouden hoofdrol.

Lees meer over  MANCHESTER BY THE SEA.

de pers over LION

★★★★ de Limburger - 'Lion is een oprechte tranentrekker. Prachtig en gevoelig gespeeld door zowel Dev Patel als adoptiemoeder Nicole Kidman. Kleine Sunny Pawar steelt als jonge Saroo ieders hart.'
★★★ NRC 'Dat Saroo wordt gespeeld door de aandoenlijke Sunny Pawar helpt enorm om zijn lot invoelbaar te maken.'

Lees meer over LION.

de pers over Brimstone

★★★★ NRC - ´Vanaf de eerste scène grijpt Koolhoven je bij de keel en gunt je geen moment om weg te mijmeren, tot het laatste schot geklonken heeft.´

★★ De Limburger - ´Gesteund door een uitstekende cast - vooral Pearce overtuigt - maakte de regisseur zijn magnum opus, dat op veel fronten (camerawerk, scenariovondsten, montage, de muziek van Junkie XL) getuigt van groot vakmanschap.'

Lees meer over BRIMSTONE.

panel Top 10 beste films 2016

Het is onze favoriete bezigheid tijdens de kerstvakantie, overloos zwatelen over de beste films van het jaar. Ook dit jaar gaf ons panel bestaande uit een vaste groep bezoekers en medewerkers gehoor aan onze oproep om een top 10 in te sturen. Welke film is bij ons panel de grote favoriet? Welke film trok de meeste bezoekers in ons filmtheater? Welke films staan bij onze artistiek directeur en onze hoofdredacteur op nummer 1?  Bekijk hier het eindresultaat!