Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Raw

  De jonge student diergeneeskunde Justine - overtuigd vegetariër - dient bij een ontgroening rauw konijn te eten, waarna ze een onbedwingbare honger naar vlees ontwikkelt. Veelvuldig bekroonde horrorfilm over de ontluiking van vleselijke lusten.

  Meer informatie

 • Alone In Berlin

  Een Duits echtpaar voert in 1940 een tweepersoons propagandaoorlog tegen de nazi’s. Als de Gestapo hen op het spoor komt, begint een kat-en-muisspel dat het effect van hun acties nog versterkt. Hoe lang duurt het totdat ze gepakt worden?

  Meer informatie

 • The Lost City Of Z

  James Gray (THE IMMIGRANT, WE OWN THE NIGHT) duikt het onontgonnen Amazonegebied in voor THE LOST CITY OF Z, een klassiek avonturenepos.

  Meer informatie

 • Quality Time

  Debuutfilm in de vorm van vijf verhalen waarin tobbende jonge mannen en de verhouding met hun bezorgde ouders centraal staan.

  Meer informatie

 • The Other Side Of Hope

  In zijn bekende minimalistische stijl vertelt Kaurismäki een verhaal over de vriendschap tussen een Syrische vluchteling en een restauranteigenaar. Een droogkomische film over gewone mensen met compassie.

  Meer informatie

 • 20th Century Women

  Ontroerend en hartverwarmend portret van een alleenstaande, kettingrokende moeder die haar zoon zo goed en zo kwaad als het kan door de puberteit probeert te loodsen.

  Meer informatie

 • Chez Nous

  In dit gepassioneerde politieke pamflet valt een jonge vrouw voor de verleiding van het rechts-populistische gedachtengoed.

  Meer informatie

 • Get Out

  De Afro-Amerikaanse komiek Jordan Peele neemt in deze horror komedie het sluimerende racisme van de blanke Amerikaanse middenklasse genadeloos op de hak.

  Meer informatie

 • Lady Macbeth

  Victoriaanse tragedie over de strijd van een jonge vrouw tegen de heersende conventies in het Engeland van de 19de eeuw.

  Meer informatie

 • Bram Fischer

  De nieuwe speelfilm van Jean van de Velde (WIT LICHT, HOE DUUR WAS DE SUIKER) portretteert Bram Fischer, een advocaat die tijdens een proces tegen zijn cliënt Nelson Mandela voor een moreel dilemma komt te staan: verkiest hij de verdediging van zijn cliënten boven zijn eigen welzijn?

  Meer informatie

 • 0,03 Seconde

  Indringende kijk in de wereld van Nederlandse topzwemmers die zich voorbereiden op de Olympische Spelen in Rio 2016. Een fractie van een seconde kan uitmaken of je wint of verliest.

  Meer informatie

 • Denial

  Rechtbankdrama over een van de belangrijkste juridische beproevingen van de twintigste eeuw op het gebied van Holocaustontkenning en vrijheid van meningsuiting.

  Meer informatie

 • Monk

  Warm, tragikomisch filmdebuut over een onthecht gezin dat lijdt aan de hoge verwachtingen die bij het moderne leven horen.

  Meer informatie

 • A United Kingdom

  Een romantisch politiek drama van Amma Asante (BELLE) over zwart-wit tegenstellingen, letterlijk en figuurlijk.

  Meer informatie

 • American Honey

  Veelbekroonde roadmovie van Andrea Arnold (FISH TANK) over een groep hedendaagse Amerikaanse nomaden op zoek naar vrijheid. Winnaar van de Juryprijs in Cannes 2016.

  Meer informatie

 • Jackie

  JACKIE vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende vier dagen van nationale rouw, gezien door de ogen van de charismatische First Lady.

  Meer informatie

 • Moonlight

  Drama dat drie fases belicht uit het leven van de Afro-Amerikaan Chiron. Won de Golden Globe voor beste film (drama) en is genomineerd voor maar liefst acht Oscars.

  Meer informatie

 • Demain Tout Commence

  Feelgoodfilm met publiekslieveling Omar Sy (INTOUCHABLES). Flierefluiter Samuel krijgt op een ochtend van een vrouw baby Gloria in zijn handen gedrukt. Zij zegt dat Gloria van hem is en gaat ervandoor.

  Meer informatie

 • Manchester By The Sea

  Winterse familietragedie over een man die na de dood van zijn broer onverwacht de voogdij over diens vroegrijpe tienerzoon krijgt toegewezen.

  Meer informatie

 • Lion

  Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

  Meer informatie

 • T2 Trainspotting

  Na een afwezigheid van twintig jaar keert Renton terug naar de enige plek die hij thuis kan noemen – Edinburgh – en waar Spud, Sick Boy en Begbie op hem wachten.

  Meer informatie

 • Toen Mijn Vader Een Struik Werd

  Eigenzinnige vertelling naar het gelijknamige boek van schrijfster Joke van Leeuwen die ons meeneemt in de wereld van een tienjarig meisje dat moet vluchten voor de oorlog in haar land.

  Meer informatie

 • Hotel De Grote L

  Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, moet de twaalfjarige Kos samen met zijn drie zussen hun familiehotel aan zee uitbaten. Familiefilm gebaseerd op het met de Zilveren Griffel bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper.

  Meer informatie

 • Raafje Met De Rode Sok 4+

  De winter komt eraan, dus de dieren in het bos zijn hun wintervoorraad aan het aanleggen. Maar niet allemaal. Raafje met de rode sok scheurt met zijn zeepkist door het bos en doet wedstrijdjes met zijn vriendje Eddie Beer. Tot hij tegen de voorraad aanrijdt.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

de pers over GET OUT

★★★★★ NRC 'Horror-hit Get Out is echt eng en echt grappig.'
★★★★ De Limburger 'Als horrorfilm is Get Out een van de origineelste projecten sinds jaren. Regisseur Jordan Peele zet de kijker een aantal keren heel gewiekst op het verkeerde been.'
★★★★ de Volkskrant 'Get Out is scherp, geestig en confronterend tegelijk.'

Meer info & tickets.

De pers over 20TH CENTURY WOMEN

★★★★ de Volkskrant "Authentieke 20th Century Women zit vol met gevoelige, rake observaties."
★★★★ NRC "De kern van deze ontroerende en zeer amusante film is emotionele openheid versus het uit zelfbehoud wegdrukken van gevoelens."

Meer informatie & tickets

de pers over CHEZ NOUS

★★★ Trouw "Een noodzakelijke film."
★★★ Algemeen Dagblad "De film knipoogt voortdurend naar de activiteiten van Marine Le Pen."
★★★ NRC "Zo direct politiek geëngageerd als Chez nous van de Frans-Belgische regisseur Lucas Belvaux zijn films maar zelden."

Meer info & tickets

FIETSERS OPGELET!

Helaas worden er de laatste tijd fietsen gestolen uit de fietsenstalling bij Lumière. We doen er binnen onze mogelijkheden alles aan om dit vervelende probleem tegen te gaan. Zo worden er borden geplaatst op de plekken waar wij adviseren uw fiets niet te stallen ivm diefstal. De fietsenstalling staat op openbaar terrein en kan daarom niet extra beveiligd worden met bijv camera's. Sluit uw fiets altijd dubbel af, bevestigd aan de daarvoor bestemde fietsenstalling aan het Bassin. Onze excuses voor het ongemak.