Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Magic In The Moonlight

  Woody Allen’s nieuwe komedie speelt zich af aan de Franse Rivièra in de jaren '20. We volgen een meester-illusionist die probeert een charmante jongedame te ontmaskeren die beweert een spiritueel medium te zijn.

  Meer informatie

 • Club Sandwich

  Liefdevol portret dat schetst hoe een moeder worstelt met het loslaten van haar kind. Als haar zoon tijdens een gemeenschappelijke vakantie voor het eerst verliefd wordt, zet dat de verhoudingen op scherp.

  Meer informatie

 • The Homesman

  Avontuurlijke film waarin een vrome vrouw en een norse rouwdouwer opgezadeld worden met de taak om drie krankzinnige vrouwen te begeleiden op een barre trektocht door de prairie. Met o.a. Tommy Lee Jones.

  Meer informatie

 • Eastern Boys

  Overrompelende Franse film over een welgestelde vijftiger die vaderlijke gevoelens krijgt voor een illegale jongen die hij betaalt voor seks. Filmkrant: ‘Een film vol verrassingen’.

  Meer informatie

 • Jimmys Hall

  Ken Loach’s nieuwste film vertelt het verhaal van de Ierse Jimmy Gralton, die in 1933 werd gedeporteerd vanwege de oprichting van een cultureel centrum voor het gewone volk om te lezen, debatteren, zingen en dansen.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

Lumière a.s. donderdag gesloten

Let op: Lumière is a.s donderdag, 21 augustus, eenmalig gesloten. Dit i.v.m. een besloten activiteit in het kader van de INKOM, de introductieweek voor nieuwe studenten in Maastricht.

Ook onze foyer is die avond gesloten voor het reguliere publiek.

Openluchtfilm in het Frontenpark

Op zaterdag 30 augustus om 21.00 vindt er een verrassingvoorstelling plaats in het Frontenpark. De film die vertoond gaat worden blijft nog geheim tot op de avond zelf.

Kaarten kosten € 5,- en kunnen online worden gekocht of die avond tegen contante betaling op de locatie zelf. Kijk hier voor meer informatie en E-tickets.

Deze verrassingsvoorstelling is een initiatief van Lumière Cinema en Bureau Europa.

 

De pers over Boyhood

★★★★★  "Een meesterwerk van magnifieke schoonheid" - de Volkskrant
★★★★★ "Fabelachtig mooi" - NRC
★★★★★ "Verbluffend"- Trouw
★★★★★ "Meesterlijke film"- AD
★★★★★ "Onvergetelijk"- Parool
★★★★★ "Overdonderend…
een instant klassieker" - Nu.nl
★★★★★ "Onbetwist een van de beste films van het jaar"- Metro
★★★★★ "Een intiem en uniek epos. Weergaloos" - De Filmkrant

Familie- en kinderfilms in Lumière

De iets jongere filmliefhebber kan in de zomermaanden iedere woensdagmiddag in Lumière terecht voor de allerleukste, grappigste en spannendste films. Kijk op onze special-pagina voor een overzicht van alle familie- en kinderfilms.

De familiefilms LOENATIK TE GEK en OORLOGSGEHEIMEN zullen ook geregeld in de vooravonden worden vertoond.