Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • Sage Femme

  Twee Franse acteerkanonnen – Catherine Frot en Catherine Deneuve – spelen elkaars tegenpolen in deze tragikomedie over twee vrouwen, die elkaar tijdens een crisis in hun leven na veertig jaar weer tegenkomen.

  Meer informatie

 • My Cousin Rachel

  Beklemmend en romantisch kostuumdrama over een jonge Engelsman die wraak wil nemen op zijn mysterieuze en beeldschone nicht omdat hij haar verdenkt van moord, maar desondanks valt voor haar charmes.

  Meer informatie

 • Caini (Dogs)

  Cynische misdaadthriller vol zwarte humor. Stadsbewoner Roman erft het landgoed van zijn grootvader op het Roemeense platteland. Hij gaat ernaartoe, maar wordt na aankomst geconfronteerd met een reeks vreemde voorvallen.

  Meer informatie

 • De Keuze Van Mijn Vader

  Intiem en persoonlijk portret van een immigrant die met zijn vrouw en dochtertje de veranderingen in China onder Mao Zedong ontvluchtte en in Maastricht een restaurant begon. Regisseur Yan Ting Yuen is aanwezig bij de voorstelling van maandag 26 juni.

  Meer informatie

 • Sprakeloos

  De Vlaamse auteur Tom Lanoye schreef in 2009 SPRAKELOOS, over de dood van zijn moeder, een amateuractrice die na een beroerte haar spraak verloor. Deze autobiografische succesroman is nu verfilmd.

  Meer informatie

 • The Promise

  Tijdens de laatste dagen van het Ottomaanse Rijk ontwikkelt zich een driehoeksverhouding tussen de briljante Armeense geneeskundestudent Michael, de mooie Ana en de Amerikaanse journalist Chris.

  Meer informatie

 • Mountain

  Speelfilmdebuut van Yaelle Kayam. Een jonge orthodoxe Joodse vrouw woont op de oude begraafplaats op de Olijfberg in Jerusalem. De prostituees en drugsdealers die er 's nachts samenkomen, bieden haar de aandacht die ze in haar huwelijk ontbeert.

  Meer informatie

 • Howards End

  Vijfentwintig jaar na de eerste bioscooprelease siert HOWARDS END opnieuw het grote doek, digitaal gerestaureerd. Emma Thompson, Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter en Vanessa Redgrave schitteren in dit weelderige Merchant Ivory-kostuumdrama vol liefdesverwikkelingen en onderhuidse klassenconflicten.

  Meer informatie

 • The Fury Of A Patient Man

  Dramatische thriller over wraak en vergelding, die bekroond werd met vier Goya's (de Spaanse Oscars).

  Meer informatie

 • Michelangelo - Love and Death

  Een nieuwe kijk op het stormachtige leven van schilder, beeldhouwer en architect Michelangelo, ter gelegenheid van de tentoonstelling in The National Gallery of London.

  Meer informatie

 • La Chana

  Inspirerende en ontroerende documentaire over de legendarische flamencodanseres Antonia Santiago Amador, bijgenaamd La Chana, die op het toppunt van haar roem plotseling van het toneel verdween.

  Meer informatie

 • The Sense of an Ending

  Intelligent Brits drama gebaseerd op de gelijknamige, met een Booker Prize bekroonde roman van de gerenommeerde Britse schrijver Julian Barnes. Een fascinerend verhaal over ouder worden, herinneringen, jaloezie en de leugens die we onszelf vertellen om te overleven.

  Meer informatie

 • King of the Belgians

  ‘Tragiek en kolder versmolten tot een pareltje’, zo omschreef dagblad De Morgen deze roadmovie over de Belgische koning die vanuit Istanbul over land moet terugreizen om zijn koninkrijk te redden.

  Meer informatie

 • The Circle

  Thriller over een jonge vrouw die een baan accepteert bij The Circle, een technologiebedrijf dat privacy als een vorm van diefstal ziet. Gebaseerd op de gelijknamige Orwelliaanse roman van Dave Eggers.

  Meer informatie

 • I Am Not Your Negro

  I AM NOT YOUR NEGRO verbeeldt het onafgemaakte boek REMEMBER THIS HOUSE van de Afro-Amerikaans schrijver James Baldwin over zijn vermoorde vrienden Martin Luther King, Malcolm X en Medgar Evers.Verteld door Samuel. L. Jackson.

  Meer informatie

 • Lion

  Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

  Meer informatie

 • Casper en Emma De Bergen In

  Het is vakantie en Casper en Emma staan te trappelen om met hun knuffels, Welpje en Mevrouw Konijn, op reis te gaan.

  Meer informatie

 • Hotel De Grote L

  Als zijn vader onverwacht in het ziekenhuis belandt, moet de twaalfjarige Kos samen met zijn drie zussen hun familiehotel aan zee uitbaten. Familiefilm gebaseerd op het met de Zilveren Griffel bekroonde jeugdboek van Sjoerd Kuyper.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

de pers over mountain

★★★★ NRC - 'Met ijzingwekkende beheersing gaat debutante Yaelle Kayam om met de delicate plotelementen van haar film.'
★★ de Volkskrant - 'In haar speelfilmdebuut Mountain toont Yaelle Kayam een leeg bestaan, zo verpletterend eenzaam en onbevredigend dat het wel tot een uitbarsting moet komen.'
★★★★ Het Parool 'Mountain kun je zien als een anti-orthodox-religieuze film in de sfeer van Amos Gitaïs Kadosh, maar het drama is in de eerste plaats een tragisch huwelijksrelaas, dat zich overal op de wereld kan afspelen.'

Meer info & tickets.

 

de pers over THE FURY OF A PATIENT MAN

★★★★ Trouw - 'Sluit moeiteloos aan bij het rijtje hoogstaande Spaanse thrillers van de laatste jaren.'
★★★★ VPRO Cinema - 'Superieure wraakfilm met ijzingwekkend einde.'
★★★ De Volkskrant - 'Een slim geschreven en elektrisch geladen wraakfilm.'

Lees meer over THE FURY OF A PATIENT MAN.