Welkom op de website van Lumière Cinema Maastricht

 • La Pazza Gioia

  Lekker wegzwijmelen bij Toscaanse landschappen in dit komisch drama over de vriendschap tussen twee vrouwen die, op zoek naar geluk, samen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting.

  Meer informatie

 • Permanent Vacation

  Voorstelling ter afscheid van de kleine zaal en vooruitblik op Lumière’s complete Jarmusch retrospectief in februari 2017.

  Meer informatie

 • L'Avenir

  Avant-première. Oprecht drama met Isabelle Huppert (ELLE) als mater familias die zichzelf opnieuw uitvindt nadat haar leven op losse schroeven komt te staan. Allerlaatste voorstelling in de kleine zaal.

  Meer informatie

 • Julieta

  In deze prachtige melancholische film van de Spaanse sterregisseur Almodóvar volgen we Julieta, een vrouw van in de vijftig die al twaalf jaar geen contact meer heeft met haar dochter Anita.

  Meer informatie

 • Chronic

  Aangrijpend drama van de Mexicaanse regisseur-scenarist Michel Franco (AFTER LUCIA) over verpleger David die met veel bezieling terminale patiënten begeleidt. Met indrukwekkend acteerwerk van Tim Roth.

  Meer informatie

 • Cafe Society

  Romantische komedie van Woody Allen over een jonge New Yorker die het wil maken in het Los Angeles van de jaren dertig. Als hij verliefd wordt, laat hij zich meeslepen in de glitter en glamour van Hollywood.

  Meer informatie

 • Dukhtar

  DUKHTAR ( ‘dochter’ in het Urdu) is een aangrijpend speelfilmdebuut over een Pakistaanse moeder en dochter die vluchten voor een gedwongen huwelijk.

  Meer informatie

 • Neon Bull

  NEON BULL geeft een blik in het leven van een traditioneel rodeogezelschap in het noordoosten van Brazilië. Een film over Latijns-Amerikaans machismo, moderniteit, traditie en de snelle veranderingen in de Braziliaanse samenleving.

  Meer informatie

 • Absolutely Fabulous - The Movie

  Het turbulente leven van Eddie en Patsy, in de jaren ‘90 te zien in de gelijknamige BBC-serie, gaat door op het witte doek.

  Meer informatie

 • The Red Turtle

  Hartverscheurende en spannende animatiefilm van de Nederlandse Oscarwinnaar Michael Dudok de Wit (FATHER AND DAUGHTER, 2000). Winnaar van de Speciale Prijs Un Certain Regard in Cannes 2016.

  Meer informatie

 • Casper En Emma Op Safari

  Het beroemde duo Casper en Emma is weer te bewonderen in een nieuw avontuur, waarbij ze samen met de knuffels mevrouw Konijn en Welpje naar Afrika gaan.

  Meer informatie

 • Een Man Die Ove Heet

  Deze onweerstaanbare tragikomedie - een groot kassucces in thuisland Zweden - schetst de levensloop van een oude mopperkont die zijn vrouw heeft verloren.

  Meer informatie

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte
Ik ontvang graag per e-mail
 

OPEN DAG - sneak peek van het nieuwe Lumière Cinema Restaurant Café

Om jullie niet nog langer in spanning te houden organiseren wij op zondag 11 september van 12.00-19.00 uur een OPEN DAG tijdens het Parcours en de Open Monumentendagen. Kom langs voor een eerste sneak peek van Lumière Cinema Restaurant Café, zoals we officieel gaan heten!
Lees meer...

de pers over Julieta

★★★ NRC - 'Met spetterende kleuren, grote emoties en ratelende vrouwen is het werk van Almodóvar een genre op zich.'
★★★★ Het Parool - 'Met Julieta bewijst Almodóvar andermaal dat in vrouwenportretten zijn kracht ligt.'
★★★ VPRO Cinema - 'Hulde voor actrice Emma Suárez, die aan elke groef van haar gezicht laat aflezen hoezeer het leven Julieta heeft getekend.' Lees meer over JULIETA.

de pers over Café Society

★★★ de Volkskrant - 'Dankzij het camerawerk van drievoudig Oscarwinnaar Vittorio Storaro ziet Café Society er prachtig uit; het is alsof de film ervan gaat ademen.'
★★★★ NRC - 'een bitterzoete film die dieper gaat dan op het eerste gezicht lijkt'
★★★★ de Limburger - 'Café Society behoort tot de middenmoot van het almaar uitdijende oeuvre van Allen. Dat is nog altijd een aanbeveling voor zijn bewonderaars.' Lees meer over CAFÉ SOCIETY.

de pers over El Olivo

★★★★ NRC - 'Oude olijfboom als symbool van Spaanse misère en hoop.'
★★★ De Filmkrant - 'De jacht op een tweeduizend jaar oude olijfboom legt in El olivo een fundamentele fout in de wereld bloot.'
★★★ VPRO Cinema - 'Beklijft vanwege de goed gespeelde en zeer menselijke personages.'

Lees meer over EL OLIVO.

de pers over NEON BULL

★★★★ de Volkskrant - 'De surrealistische beelden van de lichamen van mens en dier beklijven. Er is een fenomenaal goede seksscène, de dansscènes zijn betoverend, maar eigenlijk is de erotiek overal.'
★★★★ NRC - 'Eigenlijk is Neon Bull niet te classificeren. Het is deels documentaire, deels surrealistische fictie. En het is vooral een film waarin alles in wording en beweging is.'
Lees meer over NEON BULL.

de pers over Absolutely fabulous: the movie

★★★ de Volkskrant - ´Het blijft een genot om Joanna Lumley te zien als Patsy. Ook van Jennifer Saunders, die als Eddie uit een taxi rolt, krijg je niet snel genoeg.´
★★★ NRC -´De Ab Fab-film is er voor de nostalgie.´
★★★ De Limburger - ´Edina en Patsy halen het onderste uit champagnefles.´
Lees meer...

de pers over suburra

★★★★ de Volkskrant - ´Een minder vaardige filmer zou de personages in 'Suburra' laten verzuipen, maar regisseur Stefano Sollima maakt er een meeslepend drama van.´
★★★★ NRC - ´Knap hoe economisch Sollima zoveel personages profileert en hoe dwingend de aanvankelijk fladderende verhaallijnen samenkomen.´

Lees meer over SUBURRA.

Lumière Cinema * Café * Restaurant vacature

Per medio september zijn wij voor het gloednieuwe café-restaurant in ons toekomstige filmtheater op zoek naar Afwassers (M/V) voor 1 of 2 avonden per week.

de pers over the red turtle

★★★★★ de Volkskrant - 'De vervagende grenzen tussen dood en leven, mens en dier, waar en onwaar moedigen je aan je ratio te laten varen en te kijken als een kind.'
★★★★★ het Parool - 'Animatiefilm The Red Turtle is een poëtische parel.'
★★★★ NRC - '...wroeging, wanhoop, berusting en vertrouwen.. Het is een klein wonder dat zulke complexe gevoelens uit zulke simpele lijnen ontspruiten.'  Lees meer over THE RED TURTLE...

Steun Lumière. Koop een stoel!

Voordat het nieuwe Lumière de deuren opent, hebben wij nog een belangrijke taak: ervoor zorgen dat Lumière Lumière blijft. Als je wil weten hoe je ons daarbij kunt helpen en wat er voor jou in zit (o.a. een jaar lang gratis naar de film!) kijk dan op -> www.koopeenstoel.nu

Verwacht