• Fragment uitBody
  • Fragment uitBody
  • Fragment uitBody
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik
Malgorzata Szumowska, 2015 90 minuten Janusz Gajos, Maja Ostaszewska, Justyna Suwala, Marcel Borowiec, Ada Piekarska Polen Pools, Spaans 20 augustus 2017 Engels

Zwart-komisch drama waarin drie personages, die op verschillende wijzen bezig zijn met verlies en rouw, tegenover elkaar komen te staan.

Janosz, patholoog-anatoom, verwerkt de dood van zijn vrouw door zich op zijn werk te storten en overmatig te drinken. Zijn anorectische dochter doet dat door haar lichaam op haar eigen manier te slopen. Anna, haar psychotherapeute, heeft de dood van haar acht maanden oude kind nooit echt verwerkt. Zij beweert mensen in contact te kunnen brengen met hun overleden geliefden.

Regisseur Malgorzata Szumowska (ELLES) levert met BODY een metaforisch portret van de Poolse samenleving af, met zwart-komische grappen gericht op het Poolse publiek, maar die ook voor buitenstaanders te genieten zijn. De door elkaar gevlochten plotlijnen vormen een labyrint waar je als kijker instapt in de hoop dat je er aan het eind weer uitkomt. De film won in Berlijn de Zilveren Beer voor beste regie. (gz)

N.B: Deze voorstelling is onderdeel van de Previously Unreleased filmreeks. In dit door EYE samengesteld filmprogramma worden films vertoond die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze films worden vertoond met Engelse ondertiteling.