• Fragment uitBorg/McEnroe
  • Fragment uitBorg/McEnroe
  • Fragment uitBorg/McEnroe
  • Fragment uitBorg/McEnroe
  • Fragment uitBorg/McEnroe
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Janus Metz Pedersen, 2017 108 minuten Shia LaBeouf, Stellan Skarsgård, Sverrir Gudnason, Tuva Novotny, David Bamber Zweden, Denemarken, Finland Engels, Zweeds, Frans, Duits, Spaans 12 oktober 2017 Nederlands

Biopic over twee legendarische tennisiconen - de temperamentvolle New Yorker en de stoïcijnse Zweed - die de tenniswereld voor altijd hebben veranderd.

Het is 5 juli 1980 en de blik van alle tennisliefhebbers is gericht op een titanengevecht: de Wimbledon-finale tussen de viervoudig Wimbledon-winnaar Björn Borg en relatieve nieuwkomer John McEnroe. En wat een wedstrijd wordt het. Diegenen die de uitslag niet meer weten, kunnen dit beter zo houden. BORG/MCENROE is meer dan een verslag van een zinderende wedstrijd. De film ontrafelt de mythe van deze spelers die het tennis voorgoed bevrijdden van haar ietwat saaie imago. Opeens was daar die onverslaanbare Viking met het uiterlijk van een rockster die tenniste als een engel. In duel met de zeer getalenteerde, maar rebelse McEnroe. Het leken perfecte tegenpolen, in stijl, verschijning en persoonlijkheid. Maar niet in hun drijfveer om te winnen. Voor beiden was verliezen geen optie. Leuk triviaal weetje: de jonge Björn Borg wordt vertolkt door Leo Borg, de zoon van de tennislegende. (ej)