• Fragment uitCaptain Fantastic
  • Fragment uitCaptain Fantastic
  • Fragment uitCaptain Fantastic
  • Fragment uitCaptain Fantastic
  • Fragment uitCaptain Fantastic
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Matt Ross, 2016 118 minuten Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler, Annalise Basso, Nicholas Hamilton VS Engels, Esperanto 26 juli 2017 Nederlands

Tragikomedie omtrent een familie die ver van de beschaving leeft. Een familietragedie dwingt ze hun paradijs te verlaten en de confrontatie met de echte wereld aan te gaan.

De familie Cash heeft de consumptiemaatschappij afgezworen. Onderwijs verzorgt vader Ben (Viggo Mortensen) zelf. Hij leert zijn kinderen te overleven in de wildernis - de bossen in het noordwesten van de Verenigde Staten. Ze spelen klassieke muziek, lezen literaire en wetenschappelijke boeken, en ontwikkelen zich tot respectvolle en intelligente jongvolwassenen. Nadat hun moeder een bipolaire stoornis blijkt te hebben en zelfmoord pleegt, komt de familie noodgedwongen in aanraking met de normale wereld. Daar wordt het gezin geconfronteerd met ideeën die haaks staan op hun principes. Als de samenleving zich wil bemoeien met hun levenswijze, slaan ze terug.

Regisseur Matt Ross vermijdt alle sentiment en vertelt het verhaal met ironie en sarcasme. Hij won dit jaar in Cannes de prijs voor beste regie in het programma-onderdeel Un Certain Regard. (gz)

Nu 2 filmtickets voor de prijs van 1!* Geldig op alle zomerreprise voorstellingen.
*2-voor-1 tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa
*niet geldig in combinatie met andere kortingen