• Fragment uitCertain Women
  • Fragment uitCertain Women
  • Fragment uitCertain Women
  • Fragment uitCertain Women
  • Fragment uitCertain Women
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Kelly Reichardt, 2016 107 minuten Laura Dern, James Le Gros, Jared Harris, Michelle Williams, Kristen Stewart, Lily Gladstone VS Engels 6 juli 2017 Nederlands

Ingetogen drieluik over het leven van vier vrouwen op het platteland van de Amerikaanse staat Montana, met Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart en Lily Gladstone.

De levens van de vier vrouwen - een advocate, een lokale zakenvrouw, een eigenaresse van een ranch en een lerares - zijn losjes met elkaar verbonden en staan geen van alle bol van spectaculaire ontwikkelingen of grootse verlangens. De vrouwen leven hun leven, geïsoleerd, met bescheiden dromen, zonder veel perspectief, in een wereld waarin het fijn zou zijn een man te zijn. Iemand naar wie mensen zouden luisteren en tegen wie oké wordt gezegd.

Verwacht in dit drieluik geen groot plot. Regisseuse Kelly Reichardt (MEEK'S CUTOFF, WENDY AND LUCY) heeft al eerder getoond het meer te zoeken in de precieze enscenering en prachtige beelden dan in dialogen en spektakel. Tegen het indrukwekkende decor van Amerikaanse prairies en het berglandschap van Montana ontvouwt zich een minimalistische film van superieure kwaliteit. (jc)