• Fragment uitChronique De Mon Village + Q&A Karim Traïdia - AZIZA + Q&A Nora El Koussour
Karim Traïdia, 2015 93 minuten Fatma Ben Saidane, Malik Bekhoucha, Mouni Bouallam, Hassan Kachach, Tahar Zaoui Algerije Arabisch 22 april 2017 Engels

In CHRONIQUE DE MON VILLAGE blikt de Nederlands-Algerijnse filmmaker Karim Traïdia (DE POOLSE BRUID) op zijn jeugd tijdens de Algerijnse Onafhankelijkheidsoorlog. Na de vertoning van de film volgt een nagesprek met de regisseur. Voorafgaand aan de film presenteert actrice Nora El Koussour (LAYLA M.) de korte speelfilm AZIZA. Voertaal: Engels.

De tienjarige Bashir zou graag de zoon van een martelaar zijn, want voor hen wacht een grote toekomst. Om dit doel te bereiken, is Bashir zelfs bereid om zijn vader op te offeren.

CHRONIQUE DE MON VILLAGE mag dan wel in oorlogstijd spelen, maar oorlog is niet het thema van de film. Het verhaal gaat over de onschuld van kinderen, over nieuwsgierigheid en dromen over een betere toekomst. De film is geregisseerd door Karim Traïdia, in 1998 winnaar van Gouden Kalveren voor beste regie en beste actrice voor DE POOLSE BRUID.

NB: Na de vertoning van de film volgt een nagesprek met Nederlands-Algerijnse regisseur Karim Traïdia (DE POOLSE BRUID).

Voorafgaand aan de voorstelling wordt de korte film AZIZA (Jochem de Vries, Nederland 2017, 14 min.) vertoond, over een ongewenst zwanger meisje dat zich ergert aan de bemoeizucht van haar broer. Actrice Nora El Koussour, die de hoofdrol speelt in deze film, is te gast en gaat na de vertoning in gesprek met publiek.