• Fragment uitCity of Ghosts
  • Fragment uitCity of Ghosts
  • Fragment uitCity of Ghosts
  • Fragment uitCity of Ghosts
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Geweld
Matthew Heineman, 2017 92 minuten VS Arabisch, Engels 25 september 2017 Nederlands

Hoe kunnen gewone burgers zich verzetten tegen IS? De groepering ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ gebruikt een aparte vorm van oorlogsvoering in de strijd tegen IS: journalistiek. Regisseur Matthew Heineman (CARTEL LAND) volgt hen in hun moedige poging de propaganda die de terroristen verspreiden, te weerleggen.

CITY OF GHOSTS is een zeer persoonlijk verhaal dat een unieke inkijk geeft in de levens van de leden van 'Raqqa is Being Slaughtered Silently'. Ze leven ondergedoken, steeds op de vlucht en riskeren hun leven voor het verzet tegen de grootste terroristische organisatie van het moment.

Regisseur Matthew Heineman werd met zijn vorige film CARTEL LAND - over de drugsoorlog op de grens van Mexico en de VS - genomineerd voor een Oscar voor de beste documentaire. Met CITY OF GHOSTS is de documentairemaker opnieuw succesvol: de film werd geselecteerd voor de competitie van het prestigieuze Sundance Film Festival en won prijzen tijdens filmfestivals in Kopenhagen, Dallas, München en Sheffield.

N.B: Deze film wordt niet dagelijks vertoond.

★★★★★ NRC - "De film is om veel redenen een unieke en inspirerende, zo niet activerende must-see."

★★★★ Trouw  - "'City of Ghosts' laat zien hoeveel menselijkheid er schuilgaat achter dapper verzet tegen onmenselijkheid.

★★★★ VPRO Cinema  - "Meeslepend en schokkend verslag over moed, angst, extremisme en terreur, verzet en ballingschap."