• Fragment uitDonkeyote
  • Fragment uitDonkeyote
  • Fragment uitDonkeyote
  • Fragment uitDonkeyote
  • Fragment uitDonkeyote
Chico Pereira, 2017 86 minuten Manuel Molera Aparicio, Gorrión, Zafrana, Paca Molera Pereira, Mamen Gómez Heredia Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk Spaans 13 juli 2017 Nederlands

Ontroerende film over een eigentijdse Don Quichot die op 73-jarige leeftijd de meer dan 3000 kilometer lange Trail of Tears wil gaan lopen, in het gezelschap van een koppige ezel.

Het liefst wandelt Manolo de hele dag, daarbij steevast vergezeld door de ezel Gorrión en zijn hond Zafrana. Dagenlang wandelt hij door de Andalusische heuvels. Zijn grote droom is de Trail of Tears te lopen, de gedenkwaardige route dwars door de Verenigde Staten, die de Cherokee Indianen gedwongen moesten afleggen. Die tocht lopen, dat zou nog wel moeten kunnen, zo vinden zijn dochter en zijn dokter uiteindelijk. Maar samen met de ezel? Dat is vragen om problemen.

Met DONKEYOTE brengt Chico Pereira een hommage aan zijn kindertijd, en aan zijn oom Manuel, die zichzelf vertolkt in deze film. En uiteraard is het ook een ode aan Don Quichot, het personage van de schrijver Cervantes dat de held is van zijn eigen dromen. Een film waarin herinneringen, dromen en illusies op een mooie manier verweven zijn. (ej)