• Fragment uitDubbelspel
  • Fragment uitDubbelspel
  • Fragment uitDubbelspel
  • Fragment uitDubbelspel
  • Fragment uitDubbelspel
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Seks Geweld
Ernest Dickerson, 2017 130 minuten Lennie James, Colin Salmon, Alexander Karim, Melanie Liburd, Saycon Sengbloh VS Engels 25 mei 2017 Nederlands

Een zinderende schets van de Curaçaose samenleving rond een ogenschijnlijk onschuldig dominospel dat vier mannen iedere zondag spelen. Totdat het spel een dramatische wending neemt. Gebaseerd op de gelijknamige roman van Frank Martinus Arion.

De film DUBBELSPEL begint op hedendaags Curaçao. Na een afwezigheid van tientallen jaren keert de in Europa succesvolle dokter Ostrik Fiel terug naar zijn geboorteplaats. Het bezoek herinnert hem aan zijn kindertijd. Op zondagavond speelde zijn vader Boeboe - een levensgenieter met een gat in zijn hand - steevast domino met drie vrienden. Tijdens het spel werd er gediscussieerd over politiek, economie, liefde en overspel.

De Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson werkte jarenlang als cameraman voor Spike Lee en regisseerde diverse afleveringen uit de tv-series DEXTER en THE WIRE. Hij beschouwt Curaçao als zijn tweede thuis. Zijn verfilming van DUBBELSPEL ging eerder dit jaar tijdens het International Film Festival Rotterdam in première.

★★★★ De Limburger - '..filmbewerking die de vele lezers van het boek zal verrassen.'

★★★ NRC - 'Verfilming roman Arion is vooral feest van herkenning.'