• Fragment uitEraserhead
  • Fragment uitEraserhead
  • Fragment uitEraserhead
  • Fragment uitEraserhead
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst
David Lynch, 1977 89 minuten Jack Nance, Charlotte Stewart, Allen Joseph, Jeanne Bates VS Engels 24 november 2017 Nederlands

Digitaal gerestaureerde (4K) versie van het verontrustende debuut van David Lynch.

Als je de beschrijvingen van David Lynch's debuutfilm vergelijkt met die van zijn meest recente werk, lijkt er in dertig jaar tijd weinig veranderd. Al direct bij de aanvang van zijn carrière werd de stijl van de surrealistische grootmeester als claustrofobisch, sinister en onnavolgbaar getypeerd. In 1971 startte Lynch als jonge filmstudent met de verfilming van een slechts 21 pagina's tellend script. Na vijf jaar lang bij vrienden en familie voor financiële ondersteuning te hebben geleurd, zag ERASERHEAD pas in 1977 het licht. Het resultaat van deze volharding is een koortsachtige film, waarin een jonge teruggetrokken man de zorg krijgt over een misvormde baby waarvan hij weleens de vader zou kunnen zijn.

ERASERHEAD is sinds jaar en dag verplichte kost voor genre-connaisseurs, cultfilm-adepten en lijmsnuivers. En ofschoon de naam David Lynch inmiddels salonfähig is geworden, blijft zijn verontrustende debuut een must voor iedereen met ook maar een beetje interesse in avontuurlijke cinema.