• Fragment uitIn Blue
  • Fragment uitIn Blue
  • Fragment uitIn Blue
  • Fragment uitIn Blue
  • Fragment uitIn Blue
Let op met kinderen tot 12 jaar Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik Geweld
Jaap van Heusden, 2017 102 minuten Bogdan Iancu, Maria Kraakman, Line Pillet, Hannah van Lunteren, Lucien Rentmeester Nederland, België, Roemenië Nederlands, Engels, Roemeens 14 september 2017 Nederlands

Een toevallige ontmoeting met een vijftienjarige weesjongen die in de ondergrondse tunnels van Boekarest leeft, confronteert een Nederlandse stewardess met gevoelens die ze al jarenlang achter haar professionele masker verborgen houdt.

Op weg naar het vliegveld van Boekarest rijdt de taxichauffeur van stewardess Lin de vijftienjarige Nicu aan. Ze besluit met hem mee te gaan naar het ziekenhuis. De toevallige ontmoeting leidt tot een complexe band tussen de twee, die op een verwarrende lijn balanceert tussen vriendschap, liefde en een soort moeder-zoon relatie.

Jaap van Heusden verdiepte zich voor zijn speelfilmdebuut WIN/WIN in het werk van beurshandelaren en nam ook dit keer weer een duik in een voor hem onbekende wereld. Jo Voets, een Belgische fotograaf die jarenlang optrok met een groep Roemeense straatjongeren, nam hem mee naar de harde en grimmige wereld van door straatkinderen bevolkte tunnelcomplexen van Boekarest; een wereld van kinderen die nooit de kans hebben gehad om kind te zijn. (mv)