• Fragment uitInsyriated
  • Fragment uitInsyriated
  • Fragment uitInsyriated
  • Fragment uitInsyriated
Let op met kinderen tot 16 jaar Grof taalgebruik Geweld
Philippe Van Leeuw, 2017 85 minuten Hiam Abbass, Diamand Bou Abboud, Juliette Navis, Mohsen Abbas, Moustapha Al Kar België, Frankrijk Arabisch 13 november 2017 Nederlands

Claustrofobisch drama over de alledaagse horror van de oorlog. Een Syrische moeder wil haar familie in leven houden in een appartement in Damascus, tegen een achtergrond van overvliegende helikopters, explosies en schoten.

Buiten loeren sluipschutters en vallen bommen, binnen heeft Oum Yazan de touwtjes in handen. Ze zorgt voor orde en discipline, want alleen als de dagelijkse routine strak wordt gehandhaafd, zal het haar lukken om iedereen lichamelijk ongehavend de dag door te krijgen, denkt ze. Ooit was het appartement een liefdevol thuis, nu is het een gevangenis. Gordijnen dicht, voordeur gebarricadeerd, om de oorlog buiten te houden. En wat te doen als het geweld toch binnendringt? Moet je de veiligheid van iedereen op het spel zetten om één persoon te redden? Een aangrijpende tragedie over mensen die in een extreme situatie hun menselijke waardigheid moeten zien te bewaren. De film won de Panorama Audience Award tijdens het filmfestival in Berlijn. (gz)