• Fragment uitLa Pazza Gioia
  • Fragment uitLa Pazza Gioia
  • Fragment uitLa Pazza Gioia
  • Fragment uitLa Pazza Gioia
  • Fragment uitLa Pazza Gioia
Let op met kinderen tot 6 jaar Angst Grof taalgebruik Geweld
Paolo Virzi, 2016 118 minuten Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi, Valentina Carnelutti, Marco Messeri, Bob Messini Italië, Frankrijk Italiaans 23 juli 2017 Nederlands

Lekker wegzwijmelen bij Toscaanse landschappen in dit komisch drama over de vriendschap tussen twee vrouwen die, op zoek naar geluk, samen ontsnappen uit een psychiatrische inrichting.

Beatrice, een decadente kletskous wier gedrag veel weg heeft van een tornado, ontfermt zich in de inrichting over de introverte en stoer uitziende nieuwkomer Donatella. Als het busje dat hen van hun werk moet terugbrengen een keer te laat is, springen ze op een toevallig langsrijdende bus. Regisseur Virzi (IL CAPITALE UMANO), die de twee actrices in de inrichting tussen echte psychiatrische patiënten plaatste, laat tijdens de soms zeer hectische vlucht zien wat het is om 'gek' te zijn (de Nederlandse vertaling van de titel is 'gekke vreugde'). Maar ben je wel gek als je op zoek bent naar vrijheid en geluk? Verwacht geen film vol originele wendingen, maar wel een warm verhaal dat tijdens de wereldpremière in Cannes werd onthaald met juichende recensies en een staande ovatie. (jc)

Nu 2 filmtickets voor de prijs van 1!* Geldig op alle zomerreprise voorstellingen.
*2-voor-1 tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa
*niet geldig in combinatie met andere kortingen