• Fragment uitLittle Men
  • Fragment uitLittle Men
  • Fragment uitLittle Men
  • Fragment uitLittle Men
  • Fragment uitLittle Men
Alle leeftijden
Ira Sachs, 2016 85 minuten Greg Kinnaer, Paulina García, Jennifer Ehle, Alfred Molina, Theo Taplitz VS, Griekenland, Brazilië Engels, Spaans 18 mei 2017 Nederlands

Ontroerend en ingetogen microportret van een jongensvriendschap tussen de dertienjarigen Jake en Tony. Als hun vriendschap verstoord dreigt te raken door een conflict tussen hun ouders, sluiten ze een pact om niet meer te praten.

Als Jake's grootvader overlijdt, verhuist het gezin naar diens huis in Brooklyn. Daar wordt Jake al snel dikke vrienden met Tony, de zoon van de Chileense kledingmaakster Leonor die de winkel op de benedenverdieping huurt. Als Jakes ouders Leonors huur drastisch willen verhogen, lopen de gemoederen hoog op. In plaats van een kant te kiezen in het conflict, besluiten Jake en Tony geen woord meer te zeggen totdat hun ouders zich weer als volwassenen gedragen.

Ira Sachs (LOVE IS STRANGE, FORTY SHADES OF BLUE) is meesterlijk in het schetsen van familierelaties, liefde, vriendschappen en ongemakken in hedendaags New York. Hij blijft ver uit de buurt van melodrama, maar vertelt het verhaal in stille, betekenisvolle momenten. Op Sundance werd de film lovend ontvangen. (ek)

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website

★★★★ NRC  - "Little Men is jaloersmakend goed."

★★★★ De Volkskrant - "…een levensecht, warm en begripvol kijkje in het moderne leven."

★★★★ Trouw - 'Liefdevolle verfilming van jeugdvriendschap en toekomstdromen in New York'

★★★★ Het Parool - "Ira Sachs belicht de actuele grootstedelijke problematiek vanuit een ontwapenend intiem perspectief"