• Fragment uitLouise En Hiver
  • Fragment uitLouise En Hiver
  • Fragment uitLouise En Hiver
  • Fragment uitLouise En Hiver
  • Fragment uitLouise En Hiver
Alle leeftijden
Jean-François Laguionie, 2016 75 minuten Met (de stemmen van): Diane Dassigny, Dominique Frot, Antony Hickling, Jean-François Laguionie Frankrijk, Canada Frans 13 juli 2017 Nederlands

In prachtige aquarelkleuren schetst de Franse animatiefilm LOUISE EN HIVER het beeld van een wijze, oudere vrouw die terugkijkt op haar leven terwijl ze een winter op een verlaten strand doorbrengt.

Louise gaat iedere zomer naar de kust van Noordwest-Frankrijk, waar ze vandaan komt. Op een dag mist ze de laatste trein naar haar vakantieadres, waardoor ze alleen achterblijft in het verlaten dorpje. Ze hoopt dat haar kinderen haar zullen zoeken, maar moet de nacht op het strand doorbrengen. Louise besluit er het beste van te maken en te blijven, met het onverwacht heuglijke vooruitzicht op een simpel bestaan zonder angst of zorgen. Als een vrouwelijke Robinson Crusoë gaat ze aan de slag. Ze bouwt een primitief onderkomen, leeft van wat de zee haar geeft en krijgt gezelschap van een aandoenlijke zwerfhond. In flashbacks en dromen zien we fragmenten uit haar leven, dat zijn einde nadert. (av)