• Fragment uitMarguerite - Film en Concert
  • Fragment uitMarguerite - Film en Concert
  • Fragment uitMarguerite - Film en Concert
  • Fragment uitMarguerite - Film en Concert
  • Fragment uitMarguerite - Film en Concert
Let op met kinderen tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Xavier Giannoli, 2015 127 minuten Catherine Frot, Andre Marcon, Michel Fau, Christa Theret, Denis Mpunga Frankrijk, Tsjechië, België Frans 9 november 2017 Nederlands

Concert en filmprogramma in één, met een mini-concert door Claudia Couwenbergh (sopraan) en Alice Hendriks (piano), gevolgd door de film MARGUERITE. Bij het kaartje is een pauzedrankje inbegrepen.

Het is 1921, het begin van de roerige jaren twintig. Op haar kasteel even buiten Parijs geeft Marguerite Dumont een feestje voor muziekliefhebbers. Over de gastvrouw is weinig bekend, behalve dat ze zeer rijk is en haar leven heeft gewijd aan haar passie: muziek. Marguerite zingt. Vol overgave, maar vreselijk vals. De hypocriete gasten geven haar echter een applaus alsof ze de diva is die ze zelf denkt te zijn. Als een jonge, provocerende journalist ook nog eens een lovend artikel over haar schrijft, begint Marguerite echt in haar talent te geloven. Het geeft haar de moed om ondanks de bedenkingen van haar man haar droom te volgen. Geholpen door een oude, excentrieke operazanger bereidt ze zich voor op haar eerste recital voor een groot publiek.

Een nieuwe samenwerking van Festival Vocallis met Lumière Cinema.

★★★★ 'Sprankelende, sympathieke film' (VPRO GIDS)
★★★★ 'Aandoenlijk naïef gespeeld door Catherine Frot' (ALGEMEEN DAGBLAD)
★★★1/2 'Komisch op een wrange manier en triest op een vermakelijk vileine manier' (DE TELEGRAAF)
★★★ 'Eerbetoon aan een operadiva zonder stem' 'Hartverwarmend'(NRC)
★★★ 'Frot maakt haar personage Marguerite trots, menselijk en kwetsbaar' (DE VOLKSKRANT)