• Fragment uitMaudie
  • Fragment uitMaudie
  • Fragment uitMaudie
  • Fragment uitMaudie
  • Fragment uitMaudie
Let op met kinderen tot 12 jaar Discriminatie Geweld
Aisling Walsh, 2016 115 minuten Ethan Hawke, Sally Hawkins, Kari Matchett, Zachary Bennett, Gabrielle Rose Ierland, Canada Engels 14 september 2017 Nederlands

Ontroerend drama over het ongewone huwelijk tussen de Canadees volksschilder Maud Lewis en haar man Everett, gesitueerd tegen de achtergrond van het desolate, uitgestrekte landschap van Nova Scotia.

Als de levenslustige en wilskrachtige Maudie acht jaar oud is, blijkt haar huid door een ernstige vorm van jeugdartritis te zijn aangetast. De overbezorgde familie wil haar het liefste binnenhouden, maar Maud heeft maar één doel: schilderen. Ze gaat werken bij een stugge, afstandelijke visboer op het platteland, waar ze zich, behalve met het huishouden, bezighoudt met het beschilderen van het huisje. Het geïsoleerde, ruige landschap transformeert ze in een veelkleurige eigen wereld, zonder opleiding of kennis van de schilderkunst. Langzamerhand groeien Everett en Maud naar elkaar toe: de gewonde vogel en de eenzame kraai. Op zevenenzestigjarige leeftijd sterft Maud aan de gevolgen van een longontsteking. Na Everetts dood in 1980 wordt het huisje gerestaureerd, waar de naïeve volkskunst van Maud Lewis nog steeds te bewonderen is. (av)

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website