• Fragment uitMaudite Poutine
  • Fragment uitMaudite Poutine
  • Fragment uitMaudite Poutine
  • Fragment uitMaudite Poutine
  • Fragment uitMaudite Poutine
Karl Lemieux, 2016 91 minuten François Aubin, Martin Dubreuil, Jean-Simon Leduc Canada Frans 13 augustus 2017 Engels

Een punkmuzikant gaat terug naar zijn geboortedorp om uit handen van de drugsmaffia te blijven. Daar ontfermt hij zich over zijn depressieve broer. Ze raken verzeild in een spiraal van geweld.

In zijn radicaal vormgegeven speelfilmdebuut schetst de Canadese kunstenaar/filmmaker Karl Lemieux een beeld van het uitzichtloze leven op het platteland van Quebec. Jongeren proberen kleur in het leven te brengen door te spelen in een hardcore punkband en het roken van crack. Gefilmd in sterk contrasterend zwart-wit met stroboscopische effecten, op analoog 16mm-materiaal, met weinig dialoog, en voortgedreven door de soundscapes van Godspeed You! Black Emperor, de band waarin regisseur Karl Lemieux ook actief is. De film werd geselecteerd voor de nevensectie Orrizonti van het filmfestival in Venetië; een programma-onderdeel waarin vooral experimentele films vertoond worden. (gz)

N.B: Deze voorstelling is onderdeel van de Previously Unreleased filmreeks. In dit door EYE samengesteld filmprogramma worden films vertoond die wel de selecties van prominente internationale festivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse bioscopen bereikten. Deze films worden vertoond met Engelse ondertiteling.