• Fragment uitPersonal Shopper
  • Fragment uitPersonal Shopper
  • Fragment uitPersonal Shopper
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik
Olivier Assayas, 2016 105 minuten Kristen Stewart, Lars Eidinger, Sigrid Bouaziz, Anders Danielsen Lie, Ty Olwin Frankrijk, Duitsland Engels, Frans, Zweeds 26 januari 2017 Nederlands

Onconventionele spookthriller van Olivier Assayas (CLOUDS OF SILS MARIA) over een jonge Amerikaanse die als personal shopper voor een veeleisende superster werkt.

Voor PERSONAL SHOPPER werkt Assayas opnieuw samen met ex-tieneridool Kristen Stewart. Zij vertolkt Maureen, een jonge, paranormaal begaafde fashionista die verantwoordelijk is voor de garderobe van een onuitstaanbare Hollywooddiva. 's Nachts probeert ze te communiceren met haar onlangs overleden tweelingbroer Lewis. Wanneer Maureen plots mysterieuze sms'jes van een onbekende afzender ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft.

De Franse filmmaker Olivier Assayas levert met PERSONAL SHOPPER een uiterst curieuze film af, een mix van thriller en filosofische bespiegeling. Zelf vergeleek hij zijn film met Antonioni's klassieker BLOW-UP (1966), eveneens een in de modewereld gesitueerde thriller. De film verdeelde de pers in Cannes in fervente voor- en tegenstanders, maar ging wel met de prijs voor beste regie naar huis. (mv)

★★★★ De Volkskrant - 'Stewart speelt intens, maar ook ingetogen.'
★★★★ De Filmkrant - 'een elegante mix is van psychodrama, spookfilm en milieuschets.'
★★★★ VPRO Cinema - 'Deze curieuze mix van psychologisch drama en horrorfilm is compleet onvoorspelbaar en af en toe echt eng.'
★★★★ NRC Handelsblad - 'Assayas weet hoe je geesten tot leven moet wekken'