• Fragment uitPoesia Sin Fin
  • Fragment uitPoesia Sin Fin
  • Fragment uitPoesia Sin Fin
  • Fragment uitPoesia Sin Fin
  • Fragment uitPoesia Sin Fin
Let op met kinderen tot 16 jaar Seks Geweld
Alejandro Jodorowsky, 2016 128 minuten Adan Jodorowsky, Brontis Jodorowsky, Leandro Taub, Pamela Flores, Alejandro Jodorowsky Chili, Japan, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk Spaans, Frans, Engels 5 januari 2017 Nederlands

In deze ode aan de kunst, schoonheid en waarheid kijkt de 87-jarige Chileen Alejandro Jodorowsky door een autobiografische lens naar de jaren waarin hij volwassen werd en de poëzie ontdekte.

We gaan daarvoor terug naar de jaren veertig en vijftig van de vorige eeuw in Chili's hoofdstad Santiago. De jonge Alejandro is er met zijn ouders komen wonen nadat deze verhuisden vanuit een afgelegen plattelandsstreek in het noorden. Zijn vader, een arbeider, haat kunstenaars en wil dat zijn zoon dokter wordt. Als Alejandro kennis maakt met de poëzie van Garcia Lorca, slaat hij echter een voor hem bevrijdende andere weg in. In een kunstenaarscommune leert hij jonge schrijvers en dichters kennen, die later zullen uitgroeien tot grootheden in de Spaanstalige literatuur.

POESIA SIN FIN ('eindeloze poëzie') heeft verwantschap met het werk van Fellini en Almodóvar, met over the top karakters, een vrije blik op seksualiteit, sterke vrouwen en elementen uit het circus en theater. Het prachtige camerawerk is van grootmeester Christopher Doyle. De Alejandro en zijn vader in de film worden gespeeld door Jodorowsky's zonen Adan en Brontis. (jc)