• Fragment uitQuality Time
  • Fragment uitQuality Time
  • Fragment uitQuality Time
  • Fragment uitQuality Time
  • Fragment uitQuality Time
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Daan Bakker, 2017 85 minuten Noël Keulen, Giulio D’Anna, Thomas Aske Berg, Steve Aernouts, Anneke Blok, Michiel Romeyn Nederland Nederlands, Noors 1 mei 2017 Engels

Debuutfilm in de vorm van vijf verhalen waarin tobbende jonge mannen en de verhouding met hun bezorgde ouders centraal staan.

Koen gaat naar een familiereünie en wordt misselijk van alle ham en melk. Amateurfotograaf Stefaan haalt op ongemakkelijke wijze herinneringen aan vroeger op. Kjell reist terug in de tijd om zijn eigenwaarde op te schroeven. Karel is als kind ontvoerd door buitenaardse wezens en komt terug als een mutant. Jef probeert uit alle macht in de smaak te vallen bij zijn nieuwe schoonfamilie.

Daan Bakker is geïntrigeerd door het feit dat je als kind mag rekenen op een veilig thuis en zorgzame ouders, maar als volwassene zelf zonder handleiding je plaats moet vinden in een verwarrende wereld. Dit bracht hem tot de vijf portretten. De stijl daarvan is zeer uiteenlopend. Wat begint als een minimalistische abstracte animatiefilm eindigt conventioneel. Door de achterliggende gedachte vormen de vijf films samen toch één geheel. (ms)

Deze film is Engels ondertiteld.