• Fragment uitRetour En Bourgogne
  • Fragment uitRetour En Bourgogne
  • Fragment uitRetour En Bourgogne
  • Fragment uitRetour En Bourgogne
  • Fragment uitRetour En Bourgogne
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Seks
Cédric Klapisch, 2017 114 minuten Pio Marmaï, Ana Girardot, François Civi, Jean-Marc Roulot, María Valverde Frankrijk Frans, Engels, Spaans 6 juli 2017 Nederlands

Met RETOUR EN BOURGOGNE schetst Cédric Klapisch (L'AUBERGE ESPAGNOLE, CHACUN CHERCHE SON CHAT) een liefdevol portret van twee broers en hun zus die met passie de wijngaard van hun vader beheren, maar ondertussen hun eigen pad in het leven moeten vinden.

Jean verliet tien jaar geleden Bourgogne om de wereld te ontdekken. Als zijn vader op sterven ligt, keert hij terug naar zijn geboortestreek. Samen met zijn zus Juliette en zijn broer Jérémie probeert hij het familiebedrijf gaande te houden. Na het overlijden van hun vader worden de drie gedwongen ingrijpende keuzes te maken.

Regisseur Cédric Klapisch realiseert met deze film zijn lang gekoesterde droom om een film over wijn te maken, over het verstrijken van de seizoenen en het veranderende landschap. De keuze voor de locatie was snel gemaakt: Bourgogne, een regio met relatief veel kleinschalige familiebedrijven, waar de kunst van de ambachtelijke wijnbouw van generatie op generatie wordt doorgegeven.

De voorstelling van zondag 30 juli om 12:00 uur is te boeken als filmontbijt.