• Fragment uitThe Big Sick
  • Fragment uitThe Big Sick
  • Fragment uitThe Big Sick
  • Fragment uitThe Big Sick
  • Fragment uitThe Big Sick
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Michael Showalter, 2017 119 minuten Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano, Anupam Kher VS Engels, Urdu 3 augustus 2017 Nederlands

Romantische komedie over de New Yorkse Kumail die voor zijn traditionele Pakistaanse ouders angstvallig verzwijgt dat hij een relatie is begonnen met de Amerikaanse Emily. Gebaseerd op het levensverhaal van stand-up comedian/hoofdrolspeler Kumail Nanjiani.

Terwijl zijn ouders hem bestoken met potentiële bruiden voor een gearrangeerd huwelijk, is Kumail in het geniep een relatie begonnen met de Amerikaanse Emily. Als Emily ernstig ziek in het ziekenhuis belandt, wijkt Kumail geen moment van haar zijde, tot grote ergernis van Emily's excentrieke ouders. Ondertussen wordt het voor Kumail ook de hoogste tijd om zijn eigen ouders de waarheid te vertellen.

Deze door Judd Apatow (GIRLS, KNOCKED UP, BRIDESMAIDS) geproduceerde zedenkomedie biedt een zowel ontroerende, als ook hilarische kijk op de clash tussen liefde en familietradities. De film won de publieksprijs tijdens het South by Southwest (SXSW) festival en behoorde ook tijdens Sundance tot de publieksfavorieten. (mv)

De  Volkskrant - "... een prachtige hedendaagse romantische komedie."

★★★★ NRC  - "De beste romantische komedie in jaren"

★★★★  Trouw -  "De film is een vrolijk makend voorbeeld van een goede, slimme romantische komedie, een uitgehold genre dat er met  The Big Sick  een nieuwe moderne standaard bij heeft."