• Fragment uitUnicef Movie Night
  • Fragment uitUnicef Movie Night
  • Fragment uitUnicef Movie Night
  • Fragment uitUnicef Movie Night
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst
118 minuten 16 januari 2017 Engels

To start the year with fresh forces, we are organising for you a movie night, at the Lumiere Cinema, on the 16th January.

Lion
Garth Davis, 2016, 118 min.,  gesproken, Engels ondertiteld. Met: Dev Patel, Nicole Kidman, Rooney Mara, Sunny Pawar, David Wenham

Waargebeurd sprookje over Saroo, een vijfjarige Indiase jongen die van zijn familie gescheiden raakt en verdwijnt. Als hij hen 25 jaar later weer terugvindt, wordt hij voor een lastige keuze gesteld.

Op zoek naar klusjes om het povere familie-inkomen wat aan te vullen komt Saroo per ongeluk in een trein terecht die hem duizenden kilometers wegvoert, naar Calcutta. Hij kent daar niemand, spreekt de taal niet, en moet maar zien te overleven. Uiteindelijk komt hij in een weeshuis terecht en wordt geadopteerd. Bij zijn adoptieouders in Australië voelt Saroo zich snel thuis, groeit op in welvaart en vergeet de nachtmerrie uit zijn jeugd. Eenmaal volwassen wil hij op zoek naar zijn oorspronkelijke familie. Met behulp van Google Earth en zijn schaarse herinneringen weet hij hen op te sporen. Maar voor welke familie moet hij nu kiezen? Een ontroerende bespiegeling over armoede, adoptie en het verlangen naar een thuis. (gz)