• Fragment uitEen Wrede Romance
  • Fragment uitEen Wrede Romance
  • Fragment uitEen Wrede Romance
  • Fragment uitEen Wrede Romance
  • Fragment uitEen Wrede Romance
12 March 2017 Dutch

Speciale voorstelling van de zelden vertoonde Russische film ZHESTOKIY ROMANS (EEN WREDE ROMANCE), gebaseerd op het toneelstuk MEISJE ZONDER BRUIDSSCHAT van Aleksandr Ostrovski. De filmvoorstelling wordt voorafgegaan worden door een verhaalconcert van de van oorsprong Russische docente en schrijfster Sandra Geller.

Een Wrede Romance
Eldar Rjazanov, Sovjet-Unie 1984, 142 min., Russisch gesproken, Nederlands ondertiteld. Met: Alisa Freyndlikh, Larisa Guzeeva, Nikita Mikhalkov, Andrej Mjagkov

EEN WREDE ROMANCE volgt de liefdesperikelen van de beeldschone Larissa, de jongste dochter van de Ogoedalova's, een verarmde adellijke familie. Larissa is tot over haar oren verliefd op Sergei Paratov, een rijke landheer. Hij beantwoordt haar gevoelens zolang het hem goed uitkomt, maar houdt een verloving met een andere vrouw geheim. Wanneer de grond te heet onder zijn voeten wordt, verdwijnt Paratov de stad uit. De saaie Yuli Karandysjev maakt van de afwezigheid van Paratov gebruik om Larissa's hand te vragen. Omdat zij en haar moeder anders zouden verhongeren, ziet Larissa zich gedwongen om in te stemmen. Maar dan verschijnt Paratov plotseling weer op het toneel.

EEN WREDE ROMANCE heeft een prachtige score van componist Andrei Petrov, die zich baseerde op gedichten van bekende Russische dichters uit de twintigste eeuw.

N.B: De filmvoorstelling wordt voorafgegaan door een performance van pianiste, componiste en zangeres Olga van der Pennen en de Russische violiste Olena Lavrenko. De muziek wordt afgewisseld met bijdragen van Sandra Geller, die aan de hand van voorbeelden uit de Russische literatuur en beeldende kunst zal vertellen over de mysterieuze Russische ziel.

Tijdschema:
13.30 uur: Concert
14.30 uur: Pauze
15.00 uur: Film