• Fragment uitPremiere - The Uncertainty Has Settled
  • Fragment uitPremiere - The Uncertainty Has Settled
  • Fragment uitPremiere - The Uncertainty Has Settled
  • Fragment uitPremiere - The Uncertainty Has Settled
  • Fragment uitPremiere - The Uncertainty Has Settled
Marijn Poels, 2017 90 minutes Nederland Engels, Duits, Nederlands 22 February 2017 Dutch

Première i.s.m. CineSud. In de film belicht de Limburgse regisseur Marijn Poels de klimaatdiscussie en de tegenstrijdige belangen op het gebied van energiewinning. Zijn film werd bekroond met de Award voor beste documentaire op het prestigieuze Berlin Independent Film Festival in Berlijn en Mindfield Film Festival in Los Angeles. Na afloop van de première gaat de regisseur samen met gedeputeerde Daan Prevoo (Energie en Duurzaamheid) en Pim Martens (oprichter en directeur MUST) in discussie met publiek.

Regisseur Marijn Poels zoekt in zijn bekroonde documentaire antwoorden op vragen als; Is klimaatverandering nog wel natuurlijk? Of wordt de wetenschap geleid door big business? Welke rol spelen politiek, media en grote energiebedrijven? De controversiële film over klimaatverandering biedt in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart interessante inzichten.

"Klimaatverandering is big business geworden. Wanneer je twijfelt aan de heersende klimaatwetenschap ben je complot-denker of Donald Trump aanhanger. Die grote dogma's maken het thema gevoelig, vooral voor een linkse idealist als ik," aldus de regisseur. "Maar tevens dwingt het me ook mijn eigen ideologie aan de kaak te stellen. Anders heb je het gevaar dat je eigen gedachtegoed een religie wordt."

Na afloop van de film gaat Ron van der Bolt in gesprek met regisseur Marijn Poels, Daan Prevoo, gedeputeerde Energie, Duurzaamheid en Wonen van de Provincie Limburg en Pim Martens, oprichter en directeur van de Universiteit Maastricht Graduate School of Sustainability Science (MUST). Voorafgaand aan de documentaire wordt de korte afstudeerdocumentaire Reality Check van Danique Jaspers vertoond.

Programma

19:30 - 20:00: Inloop
20:00 - 20:25: Welkom & korte film: Reality Check
20:25 - 21:55: Vertoning The Uncertainty Has Settled
21:55 - 22:30: Discussie olv Ron van der Bolt met Marijn Poels, Daan Prevoo en Pim Martens