• Fragment uitA Ghost Story
  • Fragment uitA Ghost Story
  • Fragment uitA Ghost Story
  • Fragment uitA Ghost Story
  • Fragment uitA Ghost Story
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst
David Lowery, 2017 92 minuten Casey Affleck, Rooney Mara, McColm Cephas Jr., Kenneisha Thompson, Grover Coulson VS Engels 16 november 2017 Nederlands Nederlandse première

Deze poëtische film over de dood, rouwverwerking en de menselijke behoefte aan liefde en genegenheid behoorde dit jaar tot de hoogtepunten van het Sundance Film Festival.

Een onlangs overleden man keert als een spookverschijning terug naar huis om zijn rouwende vrouw te troosten. Hij moet toezien hoe het leven dat hij kende, en de vrouw die hem liefhad, langzaam van hem wegglijden.

Regisseur David Lowery brak in 2013 door met AIN'T THEM BODIES SAINTS, een misdaaddrama met Casey Affleck en Rooney Mara, waarin duidelijk de invloed van Terrence Malick zichtbaar was. Voor A GHOST STORY werkte hij opnieuw samen met Affleck en Mara. Ook gebleven zijn het naar Hollywoodmaatstaven rustige tempo, de filmlocatie (Texas) en de filosofische bespiegelingen over grote levensvragen. Voor de betoverende visuele stijl van A GHOST STORY liet Lowery zich inspireren door het werk van Tsai Ming-liang, Apichatpong Weerasethakul en de Belgische Chantal Akerman. Hun invloed is duidelijk zichtbaar in de veelbesproken minutenlange scène waarin een rouwende Mara een stuk chocoladetaart eet, terwijl Affleck toekijkt vanonder zijn spookachtige lijkwade. (mv)


Tags:  Engels

Reacties op deze film