• Fragment uitAfter The Storm
  • Fragment uitAfter The Storm
  • Fragment uitAfter The Storm
  • Fragment uitAfter The Storm
  • Fragment uitAfter The Storm
Let op met kinderen tot 9 jaar Angst Grof taalgebruik
Hirokazu Koreeda, 2016 117 minuten Hiroshi Abe, Yoko Maki, Taiyo Yoshizawa, Kirin Kiki Japan Japans 16 maart 2017 Nederlands

Melancholiek familiedrama van Hirokazu Kore-eda (LIKE FATHER, LIKE SON). Een gescheiden man, vader van een zoon, probeert de scherven van zijn leven te lijmen, maar sommige spoken uit zijn verleden laten zich niet zo makkelijk verdrijven.

Ryota schreef ooit een succesvolle prijswinnende roman. Vijftien jaar later en zonder een enkele publicatie werkt hij als privédetective die niet aan zijn alimentatieverplichtingen kan voldoen. Bovendien zit een gokverslaving hem danig in de weg. De relaties met zijn moeder, zoon en ex-vrouw zijn niet echt warm, ook al doet hij erg zijn best. Onverwerkte emoties met betrekking tot zijn vader veroorzaken een behoorlijke storm in zijn hart. Als een tyfoon zich aandient, hoopt Ryota dat hij weer verenigd wordt met zijn gezin.

Al eerder onderzocht de regisseur familierelaties in zijn werk. Deze film balanceert tussen rustige gemoedelijke komedie en melancholiek realistisch drama. Het thema is het loslaten van dromen: je kunt niet altijd krijgen wat je wilt en je bent niet altijd de persoon die je had willen zijn. (av)