• Fragment uitAlone In Berlin
  • Fragment uitAlone In Berlin
  • Fragment uitAlone In Berlin
  • Fragment uitAlone In Berlin
  • Fragment uitAlone In Berlin
Let op met kinderen tot 12 jaar Grof taalgebruik Geweld
Vincent Perez, 2016 103 minuten Emma Thompson, Daniel Brühl, Brendan Gleeson, Mikael Persbrandt, Katharina Schüttler Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Duitsland Engels 27 april 2017 Nederlands

Een Duits echtpaar voert in 1940 een tweepersoons propagandaoorlog tegen de nazi’s. Als de Gestapo hen op het spoor komt, begint een kat-en-muisspel dat het effect van hun acties nog versterkt. Hoe lang duurt het totdat ze gepakt worden?

ALONE IN BERLIN is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hans Fallada. Otto en Anna Quangel zijn eenvoudige mensen die net als de meeste Duitsers proberen de oorlog te overleven door zo weinig mogelijk op te vallen. Het bericht dat hun enige zoon is gesneuveld, gooit hun leven overhoop. Ze gaan op een speciale manier in verzet, door ansichtkaarten te schrijven met korte teksten waarin ze het regime aanvallen en die te verspreiden op openbare plaatsen. De spanning die dat oplevert, brengt deze wat uitgebluste mensen weer tot leven. Een spannende thriller en een mooi beeld van het leven van gewone Duitsers onder het naziregime. (gz)