• Fragment uitAmerican Honey
  • Fragment uitAmerican Honey
  • Fragment uitAmerican Honey
  • Fragment uitAmerican Honey
  • Fragment uitAmerican Honey
Let op met kinderen tot 16 jaar Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik
Andrea Arnold, 2016 158 minuten Sasha Lane, Shia LaBeouf, Riley Keough, McCaul Lombardi, Arielle Holmes Verenigd Koninkrijk, VS Engels 9 maart 2017 Nederlands

Veelbekroonde roadmovie van Andrea Arnold (FISH TANK) over een groep hedendaagse Amerikaanse nomaden op zoek naar vrijheid. Winnaar van de Juryprijs in Cannes 2016.

Een jonge vrouw laat haar bestaan in een Amerikaans trailerpark achter zich en reist mee met een losgeslagen bende tijdschriftverkopers. Maar biedt haar nieuwe wilde en vrije leven enig perspectief? Als antwoord op deze vraag presenteert de Engelse regisseur Andrea Arnold (RED ROAD, FISH TANK, WUTHERING HEIGHTS) ons een ruim twee en een half uur durende roadmovie, die zich afspeelt in de Amerikaanse Midwest. Wilde drank-, drugs- en/of seksorgies worden afgewisseld met wonderlijke natuurbeelden en vergezichten over de prairies. Arnold liet in haar Engelse films al zien dat ze als weinig anderen het leven van jonge volwassenen weet te grijpen, zonder daar enig oordeel of sentiment aan te verbinden. Compromisloos toont ze ook in haar Amerikaanse debuut dat wat in eerste instantie bevrijdend lijkt, misschien wel leeg en uitzichtsloos is.

AMERICAN HONEY moet het niet hebben van een uitgebreid plot. Veel meer is het een meeslepende karakterstudie van jonge mensen op zoek naar geluk. Het veelvuldig filmen in kleine ruimtes, zoals het busje waarin het gezelschap rondtrekt, en het smalle beeldformaat onderstrepen het claustrofobisch gevoel dat het verhaal oproept. Winnaar van de Juryprijs in Cannes 2016. (jc)

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website

★★★★ Het Parool -  "Een bedwelmende combinatie van een coming of age-drama en een roadmovie."

★★★★ NRC Handelsblad - "Zelden slaagt een film over zo'n troosteloze wereld erin om je toch dansend de zaal te laten verlaten."

★★★★ Trouw - "Een sociaal geëngageerd, poëtisch, hard én liefdevol portret."