• Fragment uitAuf Einmal
  • Fragment uitAuf Einmal
  • Fragment uitAuf Einmal
  • Fragment uitAuf Einmal
  • Fragment uitAuf Einmal
Asli Özge, 2016 112 minuten Sebastian Hülk, Julia Jentsch, Hanns Zischler, Sascha Alexander Gersak, Luise Heyer Duitsland, Nederland Duits 8 juni 2017 Nederlands

Karsten is jong en succesvol. Bij een feest in zijn appartement blijft de mysterieuze Anna als laatste gast over. De twee zetten het feestje samen voort, maar dan valt Anna opeens dood neer.

In een moment van paniek besluit Karsten te vluchten. Het is een keuze die enorme gevolgen zal hebben. Zijn ogenschijnlijk perfecte leven - Karsten is voorbestemd om in de voetsporen van zijn succesvolle vader te treden - staat op zijn kop. In het kleine provinciestadje Altena is hij het gesprek van de dag. De achterdocht is groot, want Karsten is niet alleen de enige getuige, maar ook de enige verdachte. Maar is Karsten nou schuldig of niet?

AUF EINMAL is de eerste Duitstalige speelfilm van de in Istanbul geboren, in Berlijn woonachtige filmmaakster Asli Özge. Zij neemt de tijd voor een indringende karakterschets van een man die je afwisselend zowel als slachtoffer en dader kunt zien. De film kreeg tijdens het filmfestival in Berlijn een speciale vermelding van de Europa Cinemas jury, een panel van Europese bioscoopexploitanten.