• Fragment uitBallerina 2D
  • Fragment uitBallerina 2D
  • Fragment uitBallerina 2D
Alle leeftijden
Eric Summer & Éric Warin, 2016 89 minuten Met (de stemmen van): Pip Pellens, Pim Wessels, Buddy Vedder, Robin Martens, Igone de Jongh Frankrijk, Canada Nederlands 21 december 2016 niet ondertiteld

Nostalgische Franse animatiefilm over een elfjarig Brits weesmeisje dat droomt van een carrière als balletdanseres in Parijs.

Parijs, 1884. De elfjarige Félicie heeft maar één droom: sterdanseres worden in de Parijse Opera. Samen met haar beste vriend Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt zonder een cent op zak naar Parijs. Terwijl Victor zijn best doet om uitvinder te worden, probeert Félicie te worden toegelaten tot de audities van de dansschool. Hiervoor moet ze de identiteit aannemen van haar rivale, de verwende danseres Camille. Om haar droom uit te laten komen zal Félicie haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie. De danstrainingen zijn zwaar en ze moet hard werken aan haar sierlijkheid en ballettechniek. Met haar vriend Victor en de mysterieuze schoonmaakster Odette aan haar zijde zet ze alles op alles om haar droom te bereiken.

BALLERINA is de eerste animatiefilm van het Franse Quad Productions, eerder verantwoordelijk voor de arthousehit INTOUCHABLES.