• Fragment uitBrimstone
  • Fragment uitBrimstone
  • Fragment uitBrimstone
  • Fragment uitBrimstone
  • Fragment uitBrimstone
Let op met kinderen tot 16 jaar Angst Grof taalgebruik Geweld
Martin Koolhoven, 2016 148 minuten Dakota Fanning, Carice van Houten, Kit Harington, Guy Pearce, Paul Anderson Nederland, Frankrijk, Duitsland, België, Zweden, Verenigd Koninkrijk Engels 12 januari 2017 Nederlands

BRIMSTONE is een duistere, epische western-thriller met een duidelijke feministische boodschap over een jonge vrouw wiens leven gevaar loopt als een duivelse dominee in het dorp verschijnt.

Eind negentiende eeuw in een gemeenschap van Nederlandse landverhuizers in Amerika leidt vroedvrouw Liz een gelukkig leven met haar gezin totdat een sadistische dominee in het dorp verschijnt. Hij staat iedereen naar het leven, maar heeft het vooral op haar gemunt. Liz is echter geen slachtoffer en vecht krachtig terug.

De eerste Engelstalige film van regisseur Koolhoven (OORLOGSWINTER) is niet geschikt voor filmkijkers met een zwakke maag vanwege de vele gewelddadige, bloederige uitspattingen. Maar voor wie tegen een stootje kan, is BRIMSTONE een spannende en sfeervolle western over een tamelijk onderbelicht thema binnen het genre: de ellendige positie van vrouwen in het Wilde Westen en het geweld dat hen werd aangedaan, vaak uit naam van religie. (ek)

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website