Programma & Tickets

Verwacht
do01jun
  • Fragment uitBroers
  • Fragment uitBroers
  • Fragment uitBroers
  • Fragment uitBroers
  • Fragment uitBroers
Ticket
Let op met kinderen tot 6 jaar Geweld
Bram Schouw, 2017 105 minuten Christa Théret, Rufus, Jonas Smulders, Niels Gomperts, Grégory Gatignol Nederland, Frankrijk, België Duits, Frans, Engels 1 juni 2017 Nederlands Nederlandse première

Nederlandse roadmovie over een jongen die zich tijdens een gezamenlijke reis naar Frankrijk realiseert dat hij zijn eigen weg zal moeten kiezen, en zich los moet maken van de grote broer waar hij al zijn hele leven tegenop heeft gekeken.

De verlegen Lukas beschouwt zijn oudere, levenslustige en impulsieve broer Alexander als zijn grote idool en volgt hem overal. Hoewel ze wat karakter en uiterlijk betreft absolute tegenpolen zijn, zijn ze onafscheidelijk. Als Alexander plotseling naar Frankrijk wil vertrekken, besluit Lukas met hem mee te gaan. Tijdens deze reis groeien ze aanvankelijk nog meer naar elkaar toe, maar tijdens een stop in een Frans dorp worden de verschillen tussen de twee op een pijnlijke manier blootgelegd. Lukas realiseert zich dat hij uit de schaduw van zijn broer moet stappen. Een bepalend moment in zijn zoektocht naar zijn eigen identiteit. (gz)

Reacties op deze film