Programma & Tickets

Verwacht
do22jun
  • Fragment uitCaini Dogs
  • Fragment uitCaini Dogs
  • Fragment uitCaini Dogs
  • Fragment uitCaini Dogs
  • Fragment uitCaini Dogs
Ticket
Bogdan Mirica, 2016 104 minuten Dragos Bucur, Gheorghe Visu, Vlad Ivanov, Costel Cascaval, Constantin Cojocaru Roemenië, Frankrijk, Bulgarije, Qatar Roemeens 22 juni 2017 Nederlands

Cynische misdaadthriller vol zwarte humor. Stadsbewoner Roman erft het landgoed van zijn grootvader op het Roemeense platteland. Hij gaat ernaartoe, maar wordt na aankomst geconfronteerd met een reeks vreemde voorvallen.

Roman wil het geërfde land zo snel mogelijk verkopen, maar dat gaat niet zomaar. Zijn grootvader blijkt de lokale onderwereld te hebben bestierd, en zijn uitgestrekte landerijen bij de Oekraïense grens vormden een dekmantel voor criminele activiteiten. De handlangers van Romans grootvader maken Roman duidelijk dat hij maar beter terug kan gaan naar waar hij vandaan komt, maar Roman blijft koppig geloven in een gerechtigheid die op het Roemeense platteland niet bestaat. Ondertussen probeert de enige lokale politieagent de ongelukkige eigenaar van een afgehakte voet te achterhalen.

Deze debuutfilm van Bogdan Mirica past in de Roemeense new wave, maar is sterk beïnvloed door de gebroeders Coen. Denk NO COUNTRY FOR OLD MEN, maar dan op het Roemeense platteland. (gz)

Reacties op deze film