• Fragment uitCezanne Et Moi
  • Fragment uitCezanne Et Moi
  • Fragment uitCezanne Et Moi
  • Fragment uitCezanne Et Moi
  • Fragment uitCezanne Et Moi
Let op met kinderen tot 6 jaar Grof taalgebruik Geweld
Danièle Thompson, 2016 117 minuten Guillaume Gallienne, Guillaume Canet, Alice Pol, Deborah François, Pierre Yvon, Sabine Azéma Frankrijk Frans 29 december 2016 Nederlands

Historisch drama over de intense vriendschap tussen schilder Paul Cézanne en schrijver Emile Zola. Ruim dertig jaar lang delen ze alles: hun dromen, twijfels en liefdes. Maar als Zola zijn roman HET MEESTERWERK publiceert, komt hun innige vriendschap tot een abrupt einde.

In 1852 schiet de dan dertienjarige Paul Cézanne op het schoolplein in Aix-en-Provence een jongen te hulp die geplaagd wordt door klasgenoten. Die jongen was de één jaar jongere Emile Zola. Het is het begin van een decennialange vriendschap tussen de twee tegenpolen: de impulsieve wildebras Cézanne en de schuchtere intellectueel Zola. Hun vriendschap verandert van karakter als Zola als jonge twintiger door de literaire wereld in Parijs als een groot talent omarmd wordt. Intussen wordt Cézannes nieuwlichterij binnen de kunstwereld verguisd. Terwijl Zola opeens roem en geld heeft, leidt Cézanne een armlastig bestaan. De kiem voor een conflict tussen de boezemvrienden is daarmee gelegd.