• Fragment uitDavid Lynch The Art Life
  • Fragment uitDavid Lynch The Art Life
  • Fragment uitDavid Lynch The Art Life
Ticket
Jon Nguyen, Olivia Neergaard-Hol & Rick Barnes, 2017 88 minuten VS Engels 27 november 2017 Nederlands
David Lynch

Fascinerende documentaire over de raadselachtige filmmaker, beeldend kunstenaar, muzikant en koffiekenner David Lynch (BLUE VELVET, MULHOLLAND DR., TWIN PEAKS).

De inmiddels 71-jarige David Lynch staat bekend als zeer gesloten, maar liet zich toch overhalen om mee te werken aan deze documentaire over zijn jeugd en zijn creatieve roots. De filmmakers kregen de beschikking over fotoalbums, familiefilmpjes en een enorme collectie schilderijen en tekeningen. Terwijl we Lynch aan het werk zien in zijn atelier in de heuvels van Hollywood, dist hij anekdotes op over zijn jeugd, die hij als gelukkig en liefdevol beschrijft. Zijn tijd als student aan de kunstacademie in Philadelphia blijkt vormend voor zijn blik. In de kunstwereld krijgt Lynch de ruimte om zijn duistere kant te verkennen.

DAVID LYNCH: THE ART LIFE richt zich vooral op Lynch als beeldend kunstenaar. De documentaire beslaat de periode tot en met zijn debuutfilm ERASERHEAD (1977), door Lynch zelf een 'bewegend schilderij met geluid' genoemd.

Reacties op deze film