Programma & Tickets

Verwacht
vr29dec
vr 29 dec Voorstelling: Dunkirk
zo 31 dec Voorstelling: Dunkirk
di 2 jan Voorstelling: Dunkirk
  • Fragment uitDunkirk
  • Fragment uitDunkirk
  • Fragment uitDunkirk
  • Fragment uitDunkirk
  • Fragment uitDunkirk
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Geweld
Christopher Nolan, 2017 106 minuten Fionn Whitehead, Damien Bonnard, Aneurin Barnard, Barry Keoghan, Mark Rylance, Tom Hardy Verenigd Koninkrijk, Nederland, Frankrijk, VS Engels, Frans, Duits 29 december 2017 Nederlands
Kerstvakantie bij Lumière

Het verhaal van Operatie Dynamo, de reddingsactie waarbij honderdduizenden militairen bij Duinkerken werden gered door een samengeraapte vloot van pleziervaartuigen, vissersschepen en andere privéboten.

De Blitzkrieg rukt op, de geallieerden zijn teruggedreven tot op het strand, volledig omsingeld en volslagen weerloos tegen een vijand die bijna anoniem lijkt. Het hele Britse leger dreigt vernietigd te worden nog vóór de oorlog echt is begonnen. Marineschepen kunnen niet dicht genoeg bij het strand komen, de Britse bevolking wordt opgeroepen met hun bootjes te komen helpen. Drie verschillende verhaallijnen zijn door elkaar gevlochten: de weerloze soldaten te land, drie mannen in een plezierjacht ter zee en de bemanning van een Spitfire in de lucht. De Nederlandse cameraman Hoyte Hoytema zorgt voor een verbluffend visueel spektakel waarbij je als kijker midden in de actie lijkt te zitten. De muziek zweept de spanning op als een tikkende klok. Een straffe oorlogsfilm. (gz)

Reacties op deze film