Programma & Tickets

Verwacht
do21dec
do 21 dec Voorstelling: Europese Dag Van De Korte Film 2017
  • Fragment uitEuropese Dag Van De Korte Film 2017
  • Fragment uitEuropese Dag Van De Korte Film 2017
  • Fragment uitEuropese Dag Van De Korte Film 2017
  • Fragment uitEuropese Dag Van De Korte Film 2017
  • Fragment uitEuropese Dag Van De Korte Film 2017
Ticket
diverse , 2017 78 minuten 21 december 2017 Nederlands
Europese dag van de korte film

Op de kortste dag van het jaar vieren wij opnieuw de Europese Dag van de Korte Film. Het programma bestaat uit een compilatieprogramma (78 min.) van korte films van jong Nederlands talent, samengesteld door EYE, IFFR (International Film Festival Rotterdam), Go Short (International Short Film Festival Nijmegen) en het NFF (Nederlands Film Festival).

Europese Dag Van De Korte Film

De films (in volgorde van vertoning):

Weeën
Nils Vleugels, Nederland 2017, 14 min.
In de aanloop naar de bevalling van zijn vriendin wordt Willem overvallen door acute angst voor het vaderschap. Genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie 'beste korte film'.

Lejla
Stijn Bouma, Bosnië & Herzegovina 2017, 22 min.
Lejla, een jonge vrouw uit Sarajevo, heeft het gevoel dat haar leven nergens toe dient. Haar werk in een fastfoodrestaurant en de zorg voor haar alcoholistische vader zijn alles wat ze heeft. Maar dan vraagt zeeman Vedad haar mee uit. Geselecteerd voor Cannes Cinéfondation, het talentprogramma van het filmfestival in Cannes.

Bullet Time
Frodo Kuijpers, Nederland 2016, 5 min., animatie
Twee kogels worden midden in hun dodelijke vlucht verliefd op elkaar. Nederlandse inzending voor de Oscars in de categorie 'beste korte animatiefilm'.

Grijs Is Ook Een Kleur
Marit Weerheijm, Nederland 2016, 27 min.
De dertienjarige Cato woont met haar ouders en jongere broertje op een woonboerderij. Haar oudere, depressieve broer Douwe komt thuis nadat hij een suïcidepoging heeft gedaan. Cato probeert contact met hem te krijgen en krijgt daarbij hulp van een engelachtige man met grote witte nepvleugels. Winnaar Studenten Oscar in de categorie 'beste buitenlandse korte film'.

De Begrafenis Van De Verlegen Mens
Joost van Hezik, Nederland 2017, 10 min.
Op een dag vielen alle verlegen mensen dood neer. Tegelijk, in één klap, allemaal. Een kleine gemeente organiseert een begrafenis voor al haar overleden verlegen inwoners.

Reacties op deze film