• Fragment uitFai Bei Sogni
  • Fragment uitFai Bei Sogni
  • Fragment uitFai Bei Sogni
  • Fragment uitFai Bei Sogni
Let op met kinderen tot 12 jaar Angst Grof taalgebruik
Marco Bellocchio, 2016 134 minuten Valerio Mastandrea, Bérénice Bejo, Guido Caprino, Emmanuelle Devos, Fabrizio Gifuni Italië, Frankrijk Italiaans 29 december 2016 Nederlands

Bitterzoet drama van de Italiaanse veteraanregisseur Marco Bellocchio (VINCERE) over een journalist die geconfronteerd wordt met een onverwerkt jeugdtrauma.

Het verhaal opent in Turijn, 1969. De idyllische jeugd van de negenjarige Massimo wordt abrupt verstoord door de raadselachtige dood van zijn moeder. 'Een plotse hartaanval', zo drukt zijn afstandelijke vader hem op het hart. Massimo gelooft het niet en weigert het verlies te aanvaarden. Hij vindt enkel troost in zijn liefde voor voetbal. Jaren later, in de jaren negentig, treffen we Massimo aan als een succesvolle journalist bij de Italiaanse krant La Stampa, maar de tijd heeft niet alle wonden geheeld. Massimo wordt naar Sarajevo gestuurd om oorlogsreportages te maken, maar hij krijgt last van paniekaanvallen. De begripvolle arts Elisa trekt zich het lot van Massimo aan. Kan zij hem helpen om de waarheid onder ogen te zien en het leven weer te omarmen?