• Fragment uitFree Fire
  • Fragment uitFree Fire
  • Fragment uitFree Fire
  • Fragment uitFree Fire
  • Fragment uitFree Fire
Let op met kinderen tot 16 jaar Grof taalgebruik Geweld
Ben Wheatley, 2016 90 minuten Sam Riley, Enzo Cilenti, Michael Smiley, Brie Larson, Cillian Murphy, Armie Hammer Frankrijk, Verenigd Koninkrijk Engels 29 april 2017 Nederlands

Briljant geacteerde ode aan de actiefilms uit de jaren '70. Een mislukte wapendeal in een verlaten pakhuis loopt uit op een shoot-out. Een stel mannen en een vrouw bestoken elkaar met kogels en gevatte opmerkingen alsof het een spelletje paintball is.

De criminelen in FREE FIRE leven allemaal voor geld of wapens. Van beide is genoeg voorhanden, dus iedereen krijgt wat hij wil. Helaas, twee heethoofden die blijkbaar ooit eerder ruzie hadden, kunnen zich tijdens de afhandeling van een wapendeal niet beheersen. De hel breekt los, met als gevolg een idioot bloedbad dat nergens over gaat en dat niemand wilde. Iedereen is alleen nog maar bezig met de vraag hoe te overleven, niemand is in staat om het geweld te stoppen.

Heeft regisseur Ben Wheatley (HIGH-RISE, SIGHTSEERS) een politieke boodschap over wapenwetgeving? Dat mogen we zelf bedenken. Hij schotelt ons is in ieder geval een smakelijke portie zinloos geweld voor, opgediend door idioten die krijgen waar ze om vragen. (gz)