• Fragment uitGet Out
  • Fragment uitGet Out
  • Fragment uitGet Out
  • Fragment uitGet Out
  • Fragment uitGet Out
Let op met kinderen tot 16 jaar Grof taalgebruik Geweld
Jordan Peele, 2017 104 minuten Daniel Kaluuya, Allison Williams, Bradley Whitford, Stephen Root, Caleb Landry Jones VS Engels 20 april 2017 Nederlands

De Afro-Amerikaanse komiek Jordan Peele neemt in deze horror komedie het sluimerende racisme van de blanke Amerikaanse middenklasse genadeloos op de hak.

GET OUT is dé verrassingshit van dit filmjaar. De debuutfilm van Jordan Peele was een enorme hit aan de bioscoopkassa's, maar kreeg al net zoveel bijval van filmcritici. De film heeft op dit moment een bijna-perfecte score van 99% op de filmwebsite Rotten Tomatoes.

In GET OUT gaat de Afro-Amerikaanse fotograaf Chris voor het eerst mee naar de ouders van zijn vriendin. Aanvankelijk denkt hij dat het overdreven vriendelijke gedrag van de zogezegd liberale en tolerante familie de manier is waarop zij omgaan met het feit dat hun dochter een zwarte vriend heeft, maar er blijkt meer aan de hand. Het bezoek neemt een vreemde wending en Chris ontdekt dat er een duister motief is voor zijn uitnodiging.

★★★★★ NRC 'Horror-hit Get Out is echt eng en echt grappig.'

★★★★ De Limburger 'Als horrorfilm is Get Out een van de origineelste projecten sinds jaren. Regisseur Jordan Peele zet de kijker een aantal keren heel gewiekst op het verkeerde been.'

★★★★ de Volkskrant 'Get Out is scherp, geestig en confronterend tegelijk.'