• Fragment uitI, Daniel Blake
  • Fragment uitI, Daniel Blake
  • Fragment uitI, Daniel Blake
  • Fragment uitI, Daniel Blake
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Ken Loach, 2016 97 minuten Dave Johns, Briana Shann, Hayley Squires, Dylan Phillip McKiernan, Kate Rutter Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, België Engels 14 augustus 2017 Nederlands

Gouden Palm-winnaar I, DANIEL BLAKE is een geëngageerd, vaak humoristisch en ontroerend drama van de Britse grootmeester Ken Loach over een arbeider in gevecht met de overheidsinstanties.

Op zijn 59e moet Daniel, een weinig spraakzame weduwnaar zonder kinderen, opnieuw het arbeidsleven in. Afgekeurd wegens hartklachten moet hij toch nog maar proberen om een baan te vinden, zo vinden de instanties. Procederen tegen het stoppen van de uitkering is niet mogelijk.

De meester van de sociale drama's Ken Loach komt op zijn 80e met een krachtige aanklacht tegen het onrecht en het Kafkaëske systeem waarin mensen zoals Blake tussen de raderen geraken. Zijn diepgewortelde empathie met de zwakkeren van de samenleving loopt als een rode draad door zijn oeuvre. Zijn vaardigheid om het onrecht aan de kaak te stellen, is met het verstrijken der jaren niet minder geworden. In tegendeel, I, DANIEL BLAKE is een meesterlijke schets van de huidige tijd. In onopgesmukte stijl en duidelijke taal: zo is het. (ej)

Nu 2 filmtickets voor de prijs van 1!* Geldig op alle zomerreprise voorstellingen.
*2-voor-1 tickets zijn enkel verkrijgbaar aan de kassa
*niet geldig in combinatie met andere kortingen