• Fragment uitIn Procedure
  • Fragment uitIn Procedure
  • Fragment uitIn Procedure
Jiska Rickels, 2016 60 minuten Nederland Arabisch 5 maart 2017 Nederlands

IN PROCEDURE vertelt het indringende verhaal van Hassan, een vader die vanuit Syrië naar Nederland is gevlucht en wacht op hereniging met zijn gezin. Speciale voorstelling in aanwezigheid van regisseur Jiska Rickels, gevolgd door een ‘match-event’ in de foyer van Lumière.

Waar veel documentaires over vluchtelingen zich richten op de eerste fase van noodopvang, gaat IN PROCEDURE over de fase erna: de gezinsherenigingen die momenteel plaatsvinden. In haar woonplaats Haarlem leerde filmmaakster Jiska Rickels (4 ELEMENTS, EL SONIDO DEL BANDONÉON) Hassan kennen, uit Hama, een stad in de buurt van Homs. Hassans vijftienjarige dochter Yomna is ernstig ziek en hij heeft haar moeten achterlaten in Syrië. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing.

N.B: Na afloop is er een 'match-event' in de foyer van Lumière, waarbij het publiek de gelegenheid wordt geboden om vluchtelingen en jonge statushouders te ontmoeten, en zich te informeren over verschillende lokale vluchtelingeninitiatieven. In samenwerking met Vluchtelingenwerk Nederland en de Refugee Talent Hub.