• Fragment uitJackie
  • Fragment uitJackie
  • Fragment uitJackie
  • Fragment uitJackie
  • Fragment uitJackie
Grof taalgebruik Geweld
Pablo Larraín, 2016 100 minuten Natalie Portman, Peter Sarsgaard, Greta Gerwig, Billy Crudup, John Hurt Chili, Frankrijk, VS Engels 16 februari 2017 Nederlands

JACKIE vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de daaropvolgende vier dagen van nationale rouw, gezien door de ogen van de charismatische First Lady. Met een alom geprezen, intense en intieme titelrol van Natalie Portman.

'Dat ga ik u natuurlijk niet laten opschrijven,' glimlacht Jackie tegen haar interviewer, als ze iets te persoonlijk is geweest. Maar wij zien het wel allemaal, in deze eerste Engelstalige film van de Chileense meester Pablo Larraín (NO, NERUDA). De film volgt Jackie Kennedy in de dagen na de aanslag op haar echtgenoot. Ze is op dat moment pas 34 jaar oud, een piepjonge weduwe die de blikken van de hele wereld op zich gericht weet. Jackie realiseert zich al snel dat deze dagen bepalend zullen zijn voor de wijze waarop de wereld zich haar en haar man zal herinneren.

Meer informatie over deze film is te vinden op deze website

★★★★★ de Volkskrant - "Jackie toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid een mythe werd."
★★★★★ NRC - "De filmkijker versmelt met Jackies roes en die roes duurt vier dagen."
★★★★★ Parool - "Jackie, met een geweldige Natalie Portman als Jacky Kennedy, is een film als een koortsdroom, die heen en weer schiet in de tijd en feit en fictie naadloos in elkaar laat overlopen."
★★★★ de Limburger - "Rouw zelden zo mooi."
★★★★ VPRO Cinema - "Van aankleding tot muziek: artistiek is de film subliem verzorgd."