• Fragment uitLa La Land
  • Fragment uitLa La Land
  • Fragment uitLa La Land
  • Fragment uitLa La Land
  • Fragment uitLa La Land
Ticket
Alle leeftijden Grof taalgebruik
Damien Chazelle, 2016 128 minuten Ryan Gosling, Emma Stone, Amiée Conn, Terry Walters, Thom Shelton, J.K. Simmons VS Engels 22 december 2016 Nederlands Nederlandse première

Hedendaagse variant op de klassieke Hollywood-musical van regisseur Damien Chazelle (WHIPLASH). Twee matig succesvolle artiesten vallen na enige strubbelingen voor elkaar, maar hun succes dreigt hen weer uit elkaar te drijven. Genomineerd voor maar liefst veertien Oscars.

Sebastian, een eigenzinnige jazzpianist, komt niet aan de bak vanwege zijn principes. Hij doet nooit concessies aan de smaak van het publiek en speelt uitsluitend wat hij wil. Mia droomt van een carrière als filmactrice, maar ondanks talloze audities blijft ze koffiejuffrouw bij Warner Bros. Ze ontmoeten elkaar, moeten eerst niets van elkaar hebben, maar ontdekken gaandeweg dat ze voor elkaar zijn voorbestemd. Als ze dan ook nog beiden succes krijgen, komt hun relatie in gevaar.

Hoofdrolspelers Ryan Gosling en Emma Stone dragen de film als een eigentijdse versie van Fred Astaire en Ginger Rogers. Deze openingsfilm van het festival van Venetië is geworteld in het verleden zonder te ontaarden in nostalgisch gezwijmel. Voer voor romantici. (gz)


Tags:  Engels

Reacties op deze film