• Fragment uitLes uns et les autres
  • Fragment uitLes uns et les autres
  • Fragment uitLes uns et les autres
  • Fragment uitLes uns et les autres
Ticket
Let op met kinderen tot 12 jaar Discriminatie Angst Drugs en/of alcoholmisbruik Grof taalgebruik Geweld
Claude Lelouch, 1981 184 minuten Nicole Garcia, Geraldine Chaplin, Jacques Villeret, Fanny Ardant, James Caan Frans, Engels, Duits, Russisch Frans, Engels, Duits, Russisch 24 december 2017 Nederlands
Kerstvakantie bij Lumière

Claude Lelouchs portret van de belevenissen van vier muzikale families voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog maakte bij verschijning in 1981 grote indruk, vooral door de finale met de wervelende choreografie bij Maurice Ravels BOLERO. Digitale restauratie (2K).

De Tweede Wereldoorlog speelt een belangrijke rol in het oeuvre van de half-joodse Claude Lelouch, die met François Truffaut, Jean-Luc Godard en Louis Malle tot de gezichtsbepalende regisseurs van de Franse naoorlogse cinema behoort. Voor zijn 22e speelfilm kreeg hij vier César-nominaties, en won hij in Cannes de Technische Grote Prijs. De film volgt de levens van vier muzikale stellen en hun kinderen tussen 1936 en 1980. De liefde voor muziek is wat de personages - werkzaam in de jazz, het variété, de klassieke muziek en het ballet - verbindt, ondanks de grote verschillen in hun levensloop.

Reacties op deze film